Menu 

Ovi preslatki dečiji svećnjaci kao da su došli iz bajake “Lepotica i zver”. Pozovite dečicu i zajedno napravite jednostavne svećnjake.

Uz to što će se zabaviti, napraviti nešto korisno i zanimljivo, deca će naučiti i koliko je važno pametno reciklirati. Za ove svećnjake trebaju vam potrošene rolne toalet papira, čepovi i štapići od sladoleda.

Ideju smo pronašli na blogu punom kreativnih ideja – Handmadecharlotte.

svecnjaci za decu 2

Pored navedenih satojaka pripremite i: stare sveće, veći plastični čep, deblji konac za sveće, začini (cimet, karanfilić), lepak, marker, nož, lenjir, ukrasni papir.

Odsecite 2,5 cm konca i lepkom ga pričvrstite na dno čepa. Ubacite u čep cimet i karanfiliće (mlevene), zapalite sveću, pa stavite da kapa vosak u čep.

Ostavite da se vosak stvrdne i odsecite višak konca. Ove sveće mogu da gore tek pola sata. Posle ih ponovo možete dopuniti.

Obojite štapiće od sladoleda i ukrasite rolne toalet papira po želji. Nacrtajte zanimljive izraze lica. (Rolne možete umotati i u ukrasni papir).

svecnjaci za decu 3

Napravite po dva ili četiri unakrsna reza na rolnama i provucite štapiće (kao na fotografijama). Zalepite veliki plastični čep na vrh rolne (da “glumi” kapicu), pa zalepite i sveće/čepove na krajeve štapića.

Sada vam ostaje samo da zapalite sveće i uživate.

svecnjaci za decu 4

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar