Menu 

Donosimo vam video kako da napravite zanimljivu novogodišnju čestitku u koju je smještena jelka, koja se rasklapa kada čestitku otvorite.

Potreban vam je zeleni kartonić dimenzija 21×28 cm. Nacrtajte uzdužne linije razmaka 1 cm na kartonu. Karton podijelite na 5 komada s tim da prvi bude 2 cm širok, drugi oko 2,5 cm, pa treći 3 cm, četvrti 4 i peti 4, 5 do 5 cm. Izrežite ih, pa ih savijte tako da formirate “harmoniku”. Na svakoj “harmonici” morate odsjeći jedan dio (jedan komadić) tako da oba kraja završavaju jednako, da su okrenuta prema dole. Isto napravite i sa ostalim “harmonikama”.

novogodišnju čestitku

Otvorite čestitku – originalnu ili napravljenu od komadića kartona. Stavite prvu najveću “harmoniku” skupljenu na sredinu otvorene čestitke. Prethodno joj premažite stranice ljepilom. Umjestite je na sredinu u dnu čestitke i zatvorite čestitku tako da se “harmonika” zalijepi.

Isto uradite i sa ostalima redajući ih jednu iznad druge, pa na sam vrh umjestite neku ukrasnu zvjezdicu, a čestitku dalje ukrasite po želji ili napišite posvetu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar