Menu 

Ove godine vi ste ta koja priprema vaskršnji svečani ručak za celu porodicu i želite ostaviti svoj posebni pečat? Napravite ukrase za vaskršnja jaja i to u obliku zečijih ušiju.

Poenta ovih držača jeste da pred svakog tanjira stavite po jedan držač, u njega stavite jaje i zakačite ceduljicu sa imenom onoga kome je namenjen. Ideju smo pronašli na By stephanie Lynn blogu i učinila nam se kao više nego simpatičan znak pažnje za vaše goste. Jednostavno je i nema razloga da se ne probate.

Sve što vam je potrebno jeste šablon i komadi debljeg filca u sivoj ili nekoj drugoj boji koju vi želite, a biće vam potrebna i akrilna boja.

Za početak od komada belog papira izrežite šablon, kako je prikazano na fotografiji, a dužinu papira izmerite tako da može obuhvatiti plastično jaje. Otprilike dužine 15, a visine oko 3 centimetra.

šablon

Nakon što ste napravili šablon, po njemu izrezujte i deblji filc baš kako prema šablonu, a unutrašnjost zečijih ušiju obojite akrilnom roza ili bojom breskve  kao što je prikazano na fotografijama.

šablon2

Kad se boja osušila, obmotajte uši oko plastičnih jaja i zalepite krajeve. Na svaki držač stavite malu ceduljicu sa imenom i poslažite ih pored tanjira.

uši

Zar nije preslatka ideja?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Sezona višanja samo što nije, imate još toliko vremena da se informišete zašto bi ove godine trebalo da ih jedete u još većim količinama. Piši! Širi dalje!