Menu 

Teško da ćete pronaći jednostavniji, a efektniji ukras za vašu uskršnju trpezu od sveća u ljuskama jaja koje možete napraviti sami.

Ovu fenomenalnu ideju pronašli smo na Paintcutpaste blogu, a Jen koja je ovaj tekst postavila kaže da je ove sveće prvi put videla na stranicama popularne Marthe Stewart i toliko se oduševila da nije mogla dočekati prvu priliku da ih napravi.

Potreban materijal:

  • Jaja
  • Prehrambena boja
  • Vosak
  • Fitilji

Za početak probušite jaja iglom i ispustite sdržaj, u potpunosti ispraznite ljuske, a nakon toga veoma pažljivo napravite otvor na vrhu jaja, ali da ¾ ljuske ostane netaknuto. Potreban vam je otvor dovoljan da bez problema uspete vosak i stavite fitilj.

šupljajaja

Nakon što ste ispraznili jaja obojite ih tako da jednostavno rastopite prehrambenu boju u malo vode i ljuske potopite dok ne poprime nežnu boju. Unutrašnjost jaja će bolje poprimiti boju što će svećama dati još lepši efekat. Okrenite ljuske naopako i ostavite da se suše dok vi ne pripremite vosak.

bojenje2

Jednostavno, pčelinji ili sojin vosak topite na pari , ali pre nego postane u potpunosti tečan, stavite malo voska na dno ljuske jajete pa umetnite fitilj (7 cm dužine) koji će se zalepiti za vosak.

bojenje

Nakon toga ostavite da se vosak u potpunosti istopi i tečan vosak pažljivo sipajte u ljuske jaja do polovine pa ostavite da se hlade.

vosak

Kao svećnjak neka vam posluže držači za jaja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar