Menu 

Bolove u jajnicima mogu uzrokovati mnogi faktori, od upala preko cisti, a mi vam danas donosimo mali vodič kako da na prirodan način lečte bolove u jajnicima.

Jajnici su integralni deo ženskog reproduktivnog sisitema i u proseku su veličine badema i nalaze se sa obe strane materice. Napravljeni su od skupa folikula koji imaju veoma važnu ulogu u otpuštanju zrelog jajašca u matericu svakog meseca. Bolove u jajnicima može izazvati mnoštvo razloga, a vi čim osetite bolove obratite se svom lekaru da vam odredi tačnu dijagnozu i zatim ga pitajte za savet možete li koristiti neke od prirodnih lekova koji provereno leče bolove u jajnicima.

http://www.dreamstime.com/stock-images-woman-acute-abdominal-pain-image38405464

Vrste bolova u janicima

Bolove u jajnicima osetićete kao tupu bol, grč ili napad oštre boli u predelu donjeg stomaka. Bol se može postepeno pojačavati ili doći iznenada, u zavisnosti od samog uzroka. Isto tako bol može biti konstantan ili isprekidan. U većini slučajeva bol u jajnicima je povezan sa cistama koje su uvećani folikuli koji nisu pukli. Kada je u pitanju bol koji uzrokuju ciste on može da bude veoma tup i da se reflektuje od zadnjeg dela leđa do kolena. Bol u jajnicima može izazvati i sindrom policističnih jajnika kao i neki benigni te maligni poremećaji.

U svakom slučaju, ako osećate bol u jajnicima treba da se obratite lekaru koji će vam dati tačnu dijagnozu.

Prirodni lekovi za bolove u jajnicima

Divlji jam je biljka koja poseduje analgetska svojstva posebno ako se koristi za bolove u jajnicima uzrokovane cistama. Može se uzimati u vidu kapsula, tinkture ili opuštajućeg čaja koji će opustiti mišiće i smanjiti upalu. Kada koristite proizvode na bazi ove biljke dobro pročitajte sastav jer neki od njih sadrže sintetički progesteron koji umanjuje lekoviti efekat ove biljke. Neka proizvod koji koristite bude 100% na biljnoj bazi.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-chinese-angelica-root-used-natural-alternative-herbal-medicine-dong-quai-image34299589

Kineska angelika (dong quai) je biljka koji se dugi niz vekova koristi za lečenje “ženskih bolesti”. Reč je o debelom žuto-smeđem korenu koji poseduje mnoga lekovita svojstva. Uglavnom se koristi za lečenje simptoma uzrokovanih sindsromom policističnih jajnika za vrstu boli kao što su grčevi. Ovu biljku uglavnom možete kupiti u obliku sušenog korena, praha ili tinkture, a pre nego je počete koristiti konsultujte se sa lekarom o pravilnom doziranju.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-valerian-herb-flower-sprigs-white-background-image43036948

Valerijana je višegodišnja biljka koja raste uglavnom u predelima Severne Amerike, Evrope i Azije, a njen koren se koristi u medicinske svrhe. Iako je najpoznatija po svojim opuštajućim svojstvima, te se preporučuje za probleme sa insomnijom ili anksioznošću ona se veoma delotvornom pokazala i kad su u pitanju problemi sa jajnicima. Upravo zbog toga što opušta mišiće, valerijanu bi trebalo koristiti za bolne grčeve.

Ako koristite proizvode na bazi valerijane ne bi trebalo da upravljate velikim mašinama jer ima jako sedativno dejstvo. Isto tako nemojte je koristti duže od dve-tri nedelje jer biste mogli razviti tolerancij na biljku pa neće imati nikakav efekat.

Sviđa nam se
Datum
Ime
Domaći lekovi za bolove u jajnicima
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar