Menu 

Masaža stopala je za većinu nas vid opuštanja, ali ako se prepustite rukama stručnjaka ova praksa bi mogla da vam poboljša zdravlje na mnogo načina.

Vekovima je cenjena u mnogim kulturama i smatrana terapijom za ublažavanje bolova, stresa i anksioznosti, oporavak posle povreda i za opšte zdravlje.

Refleksološkom masažom stopala masažer trlja i pritišće rukama određene tačke na vašim stopalima da bi uticao na poboljšanje rada pojedinih organa ili delova tela. Nije beznačajna ni samomasaža kod kuće, ali najbolja je ona koju obavlja stručnjak.

Relaksacija

Ova masaža, za mnoge je efketnija kada je u pitanju opuštanje i umirenje nego obična. Smanjuje se anksioznost i telo se opušta. Takođe, na ovaj način masažer prenosi energiju na vas i ona kao, kako tvrde refleksolozi, da struji kroz vaše telo. Ovo je pomoglo i mnogima da se brže oporave posle povreda i bolesti.

Cirkulacija

Poboljšanom cirkulacijom pospešujete prenos kiseonika, čistite telo od toksina brže. Kada je stres prisutan cirkulacija je slabija, dolazi do grčenja tela i to naravno loše utiče ne zdravlje. Masažom stopala to se poništava. Naravno, zato se ova masaža preporučuje ženama u srednjim godinama i u periodu pred menopauzu. Cilj je da se poboljšanjem cirkulacije odagna osećaj umora.

masaza stopalaImunitet

Kako masaža stopala dovodi telo u stanje opuštenosti i briše stres, tako vas i štiti od njegovih posledica. Ako često masirate stopala bićete i manje podložni bolestima, imunitet će vam biti jači, jer ga stres neće “izjedati”.

Probava

Mnogi su se uverili da im masaža stopala pomaže i da poboljšaju probavu. Tvrde da im već nekon par minuta masiranja stomak “proradi” i da par dana posle toga nemaju stomačnih problema. Posebno je u ovom slučaju efektivno masiranje unutrašnjeg centralnog dela stopala. (Pročitajte i tekst – ).

Multipla skleroza

Masaža stopala može uveliko pomoći i ljudima koji pate od multiple skleroze. U jednom istraživanju naučnici su dobili fenomenalne rezultate na pacijentima kojima su stručnjaci 11 nedelja (ciljajući na odbarane tačke) masirali stopala.

Zdravija stopala

Pored svega navedenog češćom masažom stopala imaćete najnežniju i najlepšu kožu na nogama. Poboljšana cirkulacija, umanjenje grčeva i ublažavanje boli, ali i svojevrsni lagani piling učine svoje.

Sami možete da masirate stopala svaki dan – kupite masažere ili kuglice (roleri) za masažu. Prelazite stopalima preko “rolera” (masažera) dužinom celog stopala. Ponavljajte više puta.

Saznajte i .

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
 1. Ljiljana

  Imam 63 god.i probleme sa stopalima.Kao prvo,imam bolne cukljeve,bolove u stopalima,sa strane stopala,kao i u svodu stopala.Pomagala sam si metetarsalnim jastucicima,sil.korektorima za cukljeve,ali sam veoma zabrinuta kada moram da se obujem iako kupujem ortopedsku obucu.Molim Vas da mi kazete,da li bi mi paket masaza stopala olaksala hodanje.Stanujem na Banjici,pa bi mi vese odgovarao salon blizi Banjici.MnogaVam se zahvaljujem i ocekujem odgovor.Pozdrav Ljiljana

  • Hristina

   Draga Ljiljana,
   potrazite pomoc u Centru za stopala KOREKT. Oni se nalaze u Hadzi Melentijevoj ulici, 55/2.
   Najtoplija preporuka!
   Srdacan pozdrav!

Napišite komentar

Zdravlje

Ultrazvučna kavitacija je jedan od trenutno najpopularnijih tretmana među ženama koji garantuje uklanjanje celulita, zatezanje kože i topljenje masnih naslaga na kritičnim delovima tela. Zvuči previše dobro da bi bilo istinito?