Menu 

Većina muškaraca će vam reći da im je najgore u vezi ili braku kada žena zvoca. Da li ste i vi jedna od takvih? Da li to pravi probleme u braku? Kako da to sprečite?

Kao prvo, dragi muškarci, žene ne zvocaju bez razloga. Naravno, razloge ne tražite u onome šta one govore i na šta se žale, nego mnogo dublje. Ta sitnica zbog koje zvocaju je samo povod, izgovor za prigovor. „Brojanje“ i zvocanje nastaje, jer žena treba više pažnje, želi da joj češće pomažete u kuhinji i pospremanju doma i moli vas da ne ostavljate stvari za sobom razbacane. Ona to gotovo nikada neće reći direktno. Govoriće vam milion drugih stvari, ali duboko u sebi je zaista nezadovoljna zbog nečeg. Na vama je da otkrijete šta i da tome doskočite. Možda je u pitanju samo to što prljave čarape nikada ne stavljate u korpu za veš.

 

Drage žene, ne zvocajte. Iako će vam to možda privremeno pomoći, nakon nekog vremena ćete se umoriti i stvari se mogu čak pogoršati. Zvocanje stvara tenziju u vezi i barku, zbunjuje partnera i nije nikada ispravan način rešavanja problema. Sa tim nećete postići ništa. Vaše primedbe se često pretvore u histeriju i jedino što muškarac čuje nakon par minuta je: „bla, bla, bla“. Postaje zbunjen, ne shvata svrhu razgovora, a ubrzo se i vi izgubite i zaboravite šta ste sa tim htele postići. Vremenom se udaljavate jedno od drugog, a da ne shvatate pravi razlog.

Razgovor i prvenstveno prijateljstvo između partnera je ključno. Morate se otvoriti i prvo sami sebi razjasniti šta vam smeta, da li je to toliko ozbiljno, da li možete preći preko te mane ili ne. Nakon toga razgovarajte otvoreno sa partnerom i probajte naći kompromis.

 

Ima jedna zanimljiva priča kako je bračni par spasao svoju vezu. Isprva su bili sitni problemi, pa sve veće svađe. Nakon nekog vremena postalo je nepodnošljivo i odlučili su se na razvod. Međutim, muž je predložio da pokušaju još jednu stvar. Rekao je da posade jedno drvo u dvorištu i da ga zalevaju i neguju redovno na smene. Ukoliko drvo uvene, potpisaće razvod. Jedne noći muž je izašao krišom da zalije drvo nadajući se da će izbeći neugodan susret sa ženom. Međutim, našao je i nju kraj drveta sa kantom vode. Shvatili su da za njih, ipak, postoji rešenje.

(Pročitajte više o tajnama koje će spasiti vašu vezu)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar