Menu 

Manikura u vašem domu više nije nemoguća. Ako želite lepe, negovane, sjajne nokte sa bojom, koja će dugo trajati, a da ne morate bacati silne novce na manikuru? Pratite naše savete i vaši nokti će izgledati kao da ih je sređivao profesionalac.

1.Odaberite oblik. Najbolji oblik noktiju je onaj kao što izleda kožica oko donjeg dela nokta. Ovalni i zaobljeni. Izbegavajte četvrtasti ili špicasti oblik. Kod noktiju na nogama je drugačije, ako su vam nokti na nogama pomalo četvrtasti manja je mogućnost za bolno urastanje nokta.

2. Turpijanje. Kad oblikujete nokte pomoću turpijice, nikada nemojte turpijati u oba smera, jer to može da pospeši listanje noktiju, a to svakako ne želimo. Turpijajte samo u jednom pravcu, tako ćete na lepši i lakši način oblikovati nokte.

Manikura ne mora biti skupa 

3. Očistite nokte. Pomešajte dva dela medicinskog alkohola sa jednim delom vode i dobro očistite nokte pre nego stavite lak.

4. Bazna boja. Obavezno koristite baznu boju za nokte, tako će vam lak trajati duže i ako želite da bojite nokte tamnijom bojom sprečićete mrlje.

5. Bojenje u oba smera. Za savršenu manikuru lak bi trebalo da nanosite u oba smera. Prvo nanosite lak vertikalno od korena nokta prema vrhu, a zatim horizontalno, na ovaj način ćete izbeći pucanje laka i manikura će trajati duže.

6. Pametno nanosite slojeve. Savršenu manikura podrazumeva dva sloja laka, ali uzmite u obzir da se prvi sloj malo više pika. Neka vam prvi sloj bude malko deblji, a drugi sasvim tanak. Dva debela sloja laka mogu izgledati pomalo neuredno.

7. Budite strpljivi. Manikura se ne radi u zadnji čas, malo pre nego što treba da krenete negde. Za potpuno sušenje laka, potrebno je dosta vremena. Lak će vam se osušiti za otprilike 15-ak minuta, ali pričekajte jedno sat/dva vremena pre nego krenete da pretražujete torbu ili obuvate čarape.

8. Neka traje. Dobra manikura trebalo bi da traje čitavu nedelju, ali ako svaka dva-tri dana na nokte nanesete tanak sloj bezbojnog laka, produžićete joj trajanje.

9.Pravilno skidajte lak. Lak ćete najbolje skinuti tako što ćete vatu namočenu u odstranjivač laka lagano pritisnuti na nokat i celog ga namočiti, a tek onda pomerati vatu i skidati lak.

10. Vodite računa o noktima. Kao i svaki deo tela i vaši nokti zahtevaju pažnju. Redovno nanosite ulje koje sprečava zanoktice, hidratizirajte kožu oko noktiju i redovno radite manikuru.

Kako da se rešite zanoktica i kako da napravite kupku za ruke pročitajte OVDE i OVDE.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar