Menu 

Iako se prema vremenskim prilikama to ne bi moglo reći, kalendarski smo već dobro zagazili u proleće i sigurni smo da veliki broj vas već razmišlja o letovanju, moru i skidanju u kupaći kostim. To sa sobom naravno nosi i brigu oko viška kilograma.

Dijeta sa limunom i medom se pokazala kao prilično delotvorna kad je mršavljenje u pitanju, a bazira se na ispijanju tople vode pomešane sa jednom kašičicom meda i malo sveže ceđenog limunovog soka svako jutro na prazan želudac. Ova dijeta bi trebalo da se kombinuje sa nekim drugim programima da bi u potpunosti bila delotvorna. To znači da ne možete tokom dana jesti slatkiše, hleb i brzu hranu i očekivati da ćete smršati samo pomoću meda, limuna i vode.

Dobrobiti meda

14423145812_540d1111a0_z

Med je veoma bogat riboflavinom, vitaminom B6, gvožđem i manganom. Isto tako veoma je bogat izvor fenolnih jedinjenja koja deluju kao veoma snažni antioksidanti. Kao što već sigurno znate, antioksidanti sprečavaju oštećenja koja nastaju usled delovanja slobodnih radikala što je često povezano sa aterosklerozom i kardiovaskularnim obolenjima. Stručnjaci tvrde da je med dobro pomagalo kod mršavljenja jer rastavra ćelije masnoća, ali još uvek nije sproveden dovoljan broj istraživanja koji bi čvrsto potvrdili ovu teoriju.

Veoma je važno da koristite sirov, nepasterizovan med jer takav med sadrži mnogo više zdravih nutrijenata od standardnog prerađenog meda. Sirovi med sadrži fitohemikalije poznate po tome što štite od bakterija, virusa i gljivica.

Uticaj vitamina C

Samo četiri kašike sveže seđenog limunovog soka će vam obezbediti polovinu dnevnih potreba za vitaminom C. Opšte je poznato da vitamin C deluje kao antioksidant koji štiti ćelije od lošeg uticaja slobodnih radikala i otrova kojima smo izloženi na dnevnoj bazi. Vitamin C pospešuje sniženje holesterola koji je često povezan sa srčanim obolenjima, moždanim udarom i karcinomima. Stručnjaci tvrde da je jedna od glavnih funkcija limunovog soka, proizvodnja kolagena, glavnog proteina ljudskog tela. Kolagen na neki način drži telo na okupu kroz hrskavice, ligamente i ostala konektivna tkiva.

Voda

7171330838_79899b6fe7_z

Glavno pravilo ove dijete jeste da ujutro na prazan želudac popijete čašu mlake vode sa limunom i medom. Nutricionisti preporučuju da pored toga, tokom dana pijete između osam i 12 čaša vode jer naglašavaju kako voda pomaže da se oslobodite zatvora, podstiče varenje, transport i apsorpciju suplemenata koji su od vitalnog značaja za ceo organizam. Neadekvatan unos vode može dovesti do dehdracije, umora, zatvora i vrtoglavice.

Još jednom da napomenemo, ako budete praktikovali ovaj savet da pijete vodu sa limunom i medom svako jutro na prazan stomak, a pritom se ne krećete i ne hranite se zdravo sigurno nećete smršati. Ovo je samo dodatak koji će ubrzati mršavljenje i poboljšati rezultate vašeg zdravog načina života.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar