Menu 

Iako je na pragu pete decenije ona izgleda zaista senzacionalno i zato je njen plan ishrane nešto što morate isprobati jer očito pali. Otkrivamo vam glavne smernice plana ishrane Kameron Diaz.

Poslednjih godina selebritiji su se u velikoj meri okrenuli objavljivanju knjiga, i to uglavnom tematike vezane za kuvanje i zdravu ishranu. Jedna u nizu je i knjiga objavljena ove godine pod nazivom Body book, a autorka je duhovita Kameron Diaz.

kameron2

Za razliku od njenih koleginica Kameron ne veruje u detoks dijete, izgladnjivanje i programe koji obećavaju gubitakmnogo kilograma za kratko vreme. Ona kaže da njena knjiga nije dijetalni program, nije program za vežbanje niti je priručnik koji vam pomaže da postanete nešto što niste.

Osnove kojih se Kameron pridržava i savetuje drugima jeste raznovrsnost, kuvanje pomoću različitih vrsta ulja, uživanje u hrani i izbegavanje belog brašna, belog šećera, riže, testenine…

Knjiga je zaista prepuna korisnih informacija koje je potvrdila i nauka, a mi vam donosimo najbitnije promene koje morate uvesti ukoliko se želite pridržavati ovog plana.

Pijte vodu čim otvorite oči

Jeste li znali da tokom svake noći na neki način dehidrirate samo zbog disanja? Upravo zbog toga Kameron preporučuje da nakon pranja zuba prva stvar koju uradite bude da iskapite čašu punu vode.

doručak

Obilan doručak

Kameron tvrdi da od malih nogu svako jutro sebi priušti obilan doručak koji joj obezbeđuje energiju tokom celog dana. Ona savetuje da to ne budu slatke stvari poput palačinki ili žitarica koje u sebi sadrže šećer, već žitarice u kombinaciji sa zdravim povrćem, i belancima.

Probiotici

Sastavni deo ovog plana ishrane su i probiotici, zdrave bakterije koje se obično nalaze u hrani nastaloj putem fermentacije koje obezbeđuju zdravi balans u probavnom traktu. Uzimajte ih putem jogurta ili suplemenata.

limun

Ljubav prema limunu

Limun poboljšava probavu i veruje se da jača imunitet, a tu su i nutrijenti poput vitamina C, kalcijuma, magnezijuma. Umesto sirćetom, salatu začinite limunovim sokom, dodajte ga u vodu, soseve za testeninu.

Pametno vežbajte

Kameron savetuje da ukoliko niste ljubitelj teretane i vežbanja posegnete za nekoliko trikova koji će vas držati u formi, a nećete ni osetiti da vežbate. Tokom pranja zuba radite čučnjeve, dok čekate da vam prokuva voda za kafu trčite u mestu ili se nekoliko puta  popnite uz stepenice u zgradi. Samo je važno da se krećete!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar