Menu 

Retki su oni koji posle praznika i domaćih delicija ne dobiju koji kilogram više. Uz naše savete, prazničnog stomačića ćete se rešiti za čas posla.

Ako zaista planirate da se viškom kilograma bavite nakon praznika, a sada da uživate u svemu što Božić sa sobom nosi, onda obavezno označite ovaj članak kao nešto što morate pročitati kad kajanje dođe po svoje.

Stižu saveti za brzo skidanje prazničnog stomačića.

dreamstime_s_12141764

1. Nabavite psa

Ako ne želite imati psa kao obavezu, ili jednostavno za to nemate uslova onda se vašim prijateljima i komšijama koji ga imaju ponudite da čuvate njihovog ljubimca neko vreme ili da ga jednostavno šetate kad je potrebno.

Kod pasa nema kompromisa i sa njima jednostavno ne možete ceo dan ležati na kauču već ga morate šetati nekoliko puta dnevno. Onog trenutka kad izađete nemojte se vraćati kući čim pas obavi svoje već napravite malo dužu šetnju po parku ili naselju.

2. Rešite se ostataka

Proslava Božića traje dva dana, a ostaci od prazničnog ručka traju još dugo, dugo što nikako nije dobro za našu liniju. Da biste rešili ovaj problem podelite ostatke hrane, porodici, prijateljima ili narodnoj kuhinji. Pored toga što ćete smanjiti mogućnost debljenja, učinićete dobro delo.

3. Obrnite listu prioriteta

Čak i tokom praznika neka vaše zdravlje bude na prvom mestu liste prioriteta. Ako ste se malo opustili što se tiče hrane, nemojte se opuštati kad je u pitanju fizička aktivnost. Bez obzira da li ste ugostili porodicu tokom praznika odvojite za sebe najmanje pola sata vremena, da prošetate, odete do teretane ili na čas joge.

S druge strane ne morate pasti pod uticaj svoje rodbine i za božićnu trpezu pored sarme, pečenja i svega ostalog napravite i nešto zdravija jela.

4. Napravite zdravu verziju hrane za utehu

Umesto piletine pržene u dubokoj masnoći napravite malo zdraviju varijantu koja će vas utešiti u postprazničnom periodu kada euforija prođe.

dreamstime_s_6229694

Potrebni sastojci:

  • ¾ šolje krutona
  • 4 komada pilećih prsa
  • Kašika putera
  • 2 kašike denfa
  • ½ kašike sušenog taragona ili drugog začina po želji

Rernu uključite na 200C, krutone stavite u kesicu i izmrvite ih uz pomoć oklagije.

U posudi izmešajte puter, senf i taragon pa tom mešavinom premažite pileće meso. Meso stavite na pleh koji ste obložili masnim papirom pa pospite mlevenim krutonima i pecite 35-40 minuta.

Ovo jelo ima svega 212 kalorija, poslužite ga uz svežu salatu.

5. Unajmite ličnog trenera

Iako ličnog trenera ne mogu baš svi priuštiti neka vas to ne spreči da potražite profesionalni savet ili odvojite novac da ga iznajmite bar neko kratko vreme pa kasnije nastavite vežbati sami po njegovim smernicama.

dreamstime_s_15311218

6. Pobacajte brojeve dostave

Zaboravite na omiljenu pizzeriju ili roštiljnicu i zamenite ih nekim zdravijim izborom. Zdrave grickalice, orašasti plodovi, suvo voće neka bude vaš izbor dok ne skinete taj praznični stomačić.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar