Menu 

Prosto je namoguće izbeći pisanje jednog ovakvog teksta u ovo doba godine jer svi veoma dobro znamo koliko smo skloni nabacivanju viška kilograma tokom praznika. Ovoga puta donosimo vam pet jednostavnih saveta koji će vam pomoći da se ne udebljate bez obzira na mamine kolače, sarmu, cicvaru i sve one divote koje vas očekuju.

Razmislite pre nego što popijete. Kada se priča o debljanju tokom praznika svi se baziraju na hrani, a niko ne obraća pažnju na piće. Tokom praznika uvek se popije koja čašica više, a opšte je poznato da su alkoholna pića puna kalorija i zato ako pazite na to koliko jedete pazite i na to koliko pijete.

2831515478_836d894a18_z

Neka vam vaga bude prijatelj. Iako e često vaganje občno ne preporučuju posebno ako planirate smršati, tokom praznika bi bilo dobro da se malo češće važete. Istraživanja su pokazala da ljudi koji se češće važu lakše gube kilograme od onih koji se važu nešto ređe.

Jedite zdravu hranu. Ostoji zaista mnogo jela koja su zdrava i svečana i bez problema se mogu poslužiti tokom praznika. Nije baš sve što je ukusno i nezdravo. Ako ste pozvani negde na večeru ponesite neko zdravo jelo, a ako pripremate večeru kod sebe onda napravite veći izbor zdrave hrane za one koji žele malo pripaziti na kolrije, ali na prvom mestu zbog sebe.

Rešite se slabosti. Ako mislite da se nećete moći odupreti svim onima poslasticama koje najviše volite, rešenje je jednostavno nemojte ih pripremati. Ako su vam slabost testa, domaći hleb i kolači pokušajte njihovu pripremu svesti na minimum.

Pojačajte intenzitet vežbanja. Nikako ne propuštajte treninge tokom prazničnog perioda, štaviše pokušajte pojačat intenzitet vežbanje da sagorite što više kalorija koje ste uneli.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar