Menu 

Poznato nam je da je naš najveći problem, kada su u pitanju kilogrami, “požuda” za hranom,ukusima, koji “golicaju” naša nepca, ali oni nam i “nabacuju” kilograme.

etericna ulja udisanjeUkusi i mirisi imaju značajn uticaj na naše zdravlje, a mnoga istraživanja su sprovedena da se otkrije kako to oni utiču na našu žudnju za raznim jelima. Ta žudnja je problem broj 1 kada želimo da smršamo. Javlja se obično kada prolazimo kroz neka jača emocionalna stanja (a to ne mora biti samo tuga zbog raskida sa dečkom).

Određeni mirisi, dokazano, smanjuju, “ubijaju” žudnju za desertima, grickalicama, masnom hranom. E, tu “uskaču” eterična ulja. Dokazano je da ulja peperminta i grejpfruta smanjuju želju za hranom, posebno onu problematičnu “žudnju”. Osnova je u udisanju ispravanja tih ulja. Preporučuje se da napravite privesak sa jastučićem ili malom bocom, kojima je osnova eterično ulje (jedno od ova dva), a koji ispušta mirise celo vreme dok ga nosite. Kada želite da promenite miris, samo ispraznite bočicu i uspete novo eterično ulje. Nosite ove priveske tokom svoje dijete i sigurno će vam pomoći da istrajete.

pepermintEterično ulje peprminta ima moć da umanji glad i da vam pomogne da smršate. Istraživanja su pokazala da su oni, koji su udisali ulja peprminta tokom dijete, unosili 23 odsto manje kalorija, nego oni koji to nisu činili. Naravno, ključno je da koristite čista organska eterična ulja.

Otkriveno je da grejpfrut pomaže u borbi sa kilogramima na dva načina. Kao prvo, poput ulja peperminta, i eterično ulje grejpfruta umanjuje apetit. Uz to, ono podiže raspoloženje i stabilizuje emocionalna stanja, što, ponovo, vodi do smanjenja unosa kalorija. (A kako da se podmladite sa grejpom pročitajte OVDE)

Pored ovih ulja, još nekoliko njih se nalazi na listi za mršavljenje: bergamot, vanilija i narandža.

Preporučuje se da, uz nošenje priveska sa mirisima dva ključna ulja, povremeno uronite u kupku u koju ste dodali 10 do 12 kapi eteričnog ulja bergamota. Ono vas opušta i podiže raspoloženje. Uz to, pomaže vam da ne mislite na kalorične slastice.

grejpfrut etericno ulje

A, dok se izležavate u kadi, upalite mirisnu sveću sa eteričnim uljem vanile, za koje se veruje da može da smanji vašu žudnju za hranom, posebno za slatkišima.

Ukoliko vas dijeta povremeno baca u depresiju, uključite narandže, pa dodajte u svoju kupku i par kapi eteričnog ulja ove voćke.

Šta mislite, da li ova ulja deluju? Da li bi ste ih probali?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar