Menu 

Krajem prošle godine Instagram su preplavile fotografije obroka koji spadaju u Whole30 dijetalni program koji obećava mnoštvo emocionalnih i fizičkih beneficija, a osmislili su ga Dallas i Melissa Hartwih, muž i žena koji imaju zaista mnogo iskustva kad je u pitanju nutritivnost, anatomija i fizička terapija. Evo o čemu se zaista radi.

Tvorci ovog programa tvrde kako će vam on resetovati metabolizam i u potpunosti preoblikovati vašu vezu sa hranom. Ako želite isprobati ovaj program, evo koja pravila treba da poštujete.

Pravila

16041164263_6338238cb9_z

Ako ste upoznati sa paleo načinom ishrane sigurni smo da će vas ova dijeta odmah podsetiti upravo na to odnosno mali udeo ugljenih hidrata visok udeo proteina. Ova dijeta je klasična eliminacijska, ali nema varanja ni dana kada smete odstupati punih mesec dana. To znači da mesec dana ni u kom slučaju ne smete koristiti šećere, žitarice, mlečne proizvode, mahunarke i alkohol. Važno je i da neku hranu u kojoj ste ranije uživali ne pripremate „na zdravi način“. To znači, nema paleo pizze, niti palačinki od kokosovog brašna, jednostavno morate da se odreknete svega, striktno i jasno bez uvrtanja.

Rezultati

6938951643_e1bbab3aba_z

Ono što ovakav način ishrane obećava, naravno ako ga se budete striktno pridržavali su poboljšana kompozicija tela, veći nivo energije, bolji kvalitet sna, bolje atletske performanse i smanjena žudnja za određenim namirnicama, posebno za šećerima i ugljenim hidratima. Isto tako možete očekivati da zauvek usvojite neke zdrave navike kad je ishrana u pitanju, a to je ono što je svakako najvažnije u celoj priči.

Možda ova dijeta nije za one koji nisu dovoljno odlučni jer se odricanje ne dešava postepeno nego odjednom treba da se odreknete svega što ste svakodnevno jeli, ali ponekad su drastične mere neophodne i zato probajte.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar