Menu 

Ribice sigurno spadaju među najpopularnije grickalice zajedno sa čipsom, smokijem i štapićima. Umesto onih kupovih za sledeću zabavu napravite sami vaše domaće grickalice-ribice. Vaši gosti će biti oduševljeni.

Postoje te neke namirnice za koje većina nas veruje da ih je nemoguće napraviti boljima nego što su kupovne. Mi vam garantujemo da su ove grickalice-ribice za koje smo recept pronašli na Tastykitchen blogu sigurno za nijansu bolje od kupovnih.

Za početak od iskorištene limenke soka uz pomoć makaza napravite vaš rezač u obliku ribice, kako je prikazano na slici, nije teško. Pričvrstite i krenite sa pripremom grickalica.

ribice5

Potrebni sastojci:

  • 230 g naribanog čedar ili nekog drugog tvrdog sira
  • 4 kašike putera
  • Šolja brašna
  • Prstohvat soli
  • 2 kašike hladne vode

Sve sastojke, osim vode stavite u multipraktik , uključite i ostavite da radi dok ne dobijete smesu nalik pesku. Ovo naravno možete raditi i rukama, kao da pripremate prhko testo.

ribice4

Nakon što je smesa poprimila oblik mrvica dodavajte jednu po jednu kašiku vode, pa ponovo mesite da dobijete testo.

Nakon što ste oblikovali testo, zamotajte ga u prozirnu foliju i spremite u frižider na hlađenje 20 minuta.

ribice3

Ohlađeno testo, tanko razvaljajte na radnoj površini koju ste posuli brašnom pa uz pomoć rezača koji sta napravili isecite ribice i slažite ih na široki pleh na koji ste stavili silikonsku podlogu za pečenje ili masni papir.

ribice2

Pecite ribice u zagrejanoj rerni na 175C, 15 minuta dok ne postanu hrskave.

Recept
Ime Recepta
Napravite domaće grickalice-ribice
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 4 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar