Menu 

Kozji sir je u našim domaćinstvima nepravedno zapostavljen u odnosu na kravlji. Razlog tome, verovatno jeste i cena, ali mi vam preporučujemo da povremeno kravlji sir zamenite kozjim. Evo i nekoliko predloga.

Kozji sir sadrži manje kalorija i masti nego kravlji što je za početak veoma dobar razlog da ga koristite u svojoj ishrani. Pored toga, veoma je bogat kalcijumom i vlaknima koji ubrzavaju metabolizam i potpomažu topljenje masti. Veoma je bogat dobrim proteinima i lakše je probavljiv od kravljeg sira.

Donosimo vam i nekoliko predloga sa kozjim sirom.

1.Šareni namazi

namayi

Izvor:http://99cooking.com/

Kao i kad pravimo aromatizovani maslac, umešajte u sir začine i povrće po želji, zamotajte u prozirnu foliju i stavite na hlađenje. Poslužite uz krekere ili poklonite.

2. Marinirani kozji sir

marinada

Izvor: http://theviewfromthegreatisland.blogspot.com

U teglicu stavite komade kozjeg sira, začine po želji (ruzmarin, bosiljak, čili papričice), sve zalijte maslinovim uljem i ostavite da stoji neko vreme dok ne poprimi sve ukuse.

3. Zalogajčići od sira i grožđa

grozdje

Izvor: http://easy-cookbook-recipes.com

Ovo je sjajna ideja za žurke. Jednostavno, zrna grožđa umotajte u sir pa sve skupa uvaljajte u seckane orahe. Nabosite na čačkalicu i to je to!

4. Kozji sir i borovnice

kozji sir

Izvor:http://laurenconrad.com

Kozji sir može poslužiti i kao desert, namažite ga na kreker, a odozgo stavite borovnice koje ste prethodno uvaljali u šećer u prahu. Jednostavno, ukusno i drugačije.

 

Recept
Ime Recepta
Zalogajčići sa kozjim sirom
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 43 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Damjan

    Prodajem proizvode od kozjeg mleka.

Napišite komentar