Menu 

Jeste li ikad probali jesti prženo začinsko bilje koje je najnoviji kulinarski trend u celom svetu? Ako niste, a želite mi vas učimo kako da pržite ove listiće pune divnih aroma.

Listovi svežeg začinskog bilja su apsolutni hit u uglednim restoranima širom sveta. Prženje nije nikakva novost kad su u pitanju biljke poput žalfije ili ruzmarina, ali kuvari sada prže i mnogo delikatnije listiće bosiljka, mente ili peršuna.
Prženo začinsko bilje nije samo puki trend, ono jelu daje posebnu htrskavu teksturu, eleganciju, ukus i na kraju krajeva divno izgleda. Kada se isprži na pravi način, listići izgledaju poput obojenog stakla, a ukus je dovoljno snažan da ga primetite i dovoljno suptilan da ne zaseni ostale ukuse u jelu.

peršun i bosiljak

Prženi sveži bosiljak, menta i peršuna

Za početak odaberite zdrave i lepe listove te ih dobro operite i posušite. Da bi se dobro ispržili listovi treba da budu potpuno suvi.

Sipajte ulje u dublju posudu i zagrejte ga do temperature od 150C. Da biste proverili da li je ulje dobro zagrejano ubacite mali komadić hleba i ako za 40 sekundi dobije zlatnu boju, to je to.

Imajte na umu da vam je potrebna temperatura nešto niža od standardne temperature za prženje jer je začinsko bilje veoma delikatno.
Jedan po jedan listić stavljajte u ulje, ostavite da se prži 30 sekundi, zatim ga okrenite i ostavite da se prži još 30 sekundi do jedan minut. Listovi treba da blago potamne i da budu ravnomerno isprženi. Listiće nežno izvadite iz ulja i slažite na kuhinjski ubrus.

Začinsko bilje , ako ste ga dobro ispržili, treba da bude hrskavo i da zadrži svoju zelenu boju. Ako je boja više smeđa znači da je ulje bilo previše vruće. Smanjite temperaturu i probajte ponovo.

Prženo začinsko bilje poslužite sa jelima od testenine ili sa jelimo od mesa i ribe. Gde god da ga stavite biće savršen ukras.

Recept
Ime Recepta
Novi kulinarski trend – prženo začinsko bilje
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
3.5 Based on 7 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Ovo su brze krofne koje se u Kini prodaju na svakom ćošku, a ako se želite zasladiti i obradovati svoje ukućane ove krofnice će sigurno obaviti dobar posao.