Menu 

Fondan je trenutno jedna od najpopularnijih načina za ukrašavanje torti posebno onih za decu jer je sjajan kako za oblaganje tako i za izradu figurica. Danas vam donosimo recept kako da napravite fondan od penastih bombona.

Recept smo ronašli na Clockworklemon blogu i sigurni smo da će vam biti od koristi.

Potrebni sastojci:

  • 400 g penastih bombona
  • 2 ½ šolje šećera u prahu
  • Margarin

Penaste bombone stavite u veću činiju, dodajte par kašika vode pa činiju stavite na paru ili mikrotalasnu da se bomboni u potpunosti otope. Mešajte ih varjačom koju ste premazali margarinom.

Ako ćete praviti fondan u određenoj boji, kad se bomboni otope vreme je da umešate željenu boju i počnete sa dodavanjem šećera. Za pčetak u činiju umešajte ¼ šolje šećera i lepo sjedinite, a nakon što umešate polovinu količine šećera vreme je da počnete sa mešenjem.

Šećer dodavajte postepeno, jer ako dodate previše šećera, fondan će biti pretvrd, a ako dodate premalo biće previše lepljiv. Dodavajte šećer dok ne dobijete elastično testo spremno za oblikovanje. Kad ste umesili fondan prekrijte ga plastičnom folijom i ostavite da odmara na sobnoj temperaturi pola sata do sat pre upotrebe.

Pogledajte video tutorijale kako pripremiti, koristiti, bojiti i čuvati fondan.

 

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar