Menu 

Lavanda je biljka čija nas aroma opušta, umiruje i podseća na tople letnje večeri na moru. Da biste zadržali taj osećaj tokom cele godine napravite sami tinkturu od lavande.

Iako se u većini bio šopova može kupiti eterično ulje lavande mi vam toplo preporučujemo da sami napravite ovu tinkturu za koju smo recept pronašli na Condoblues blogu jer je zaista više nego jednostavno.

Tinktura je nešto blaža od samog eteričnog ulja tako da će vam biti potrebne nešto veće količine posebno ako ste navikli na eterično ulje. To ne treba da vas brine jer će vas priprema tinkture izaći dosta jeftinije od kupovine eteričnog ulja.

lavanda2

Potrebni sastojci:

  • Cvetovi lavande
  • Vodka
  • Avan
  • Filteri za kafu
  • Dve teglice

Za ovaj projekat možete koristiti sušenu ili svežu lavandu. Sipajte cvetove lavande u avan pa ih tučkom lagano pritiskajte da otpuste sva ulja koja se u njima kriju. Nemojte preterati pa da u potpunosti zgnječite svetove jer ćete sve upropastiti.

lavanda3

Lavandu nakon toga sipajte u staklenu teglicu i zalijte alkoholom. Ostavite teglicu da stoji na nekom osunčanom mestu nekoliko dana, i nekoliko puta tokom dana je promućkajte. Što duže bude stajala to će aroma lavande biti intenzvnija.

Nakon toga tinkturu procedite u čistu teglicu kroz filter za kafu. Teglicu zatim prekrijte gazom ili filterom za kafu i ostavite da otvorena stoji nedelju dana da bi sav alkohol ispario. Tinkturu procedite još jednom kroz filter za kafu i to je to.

Recept
Ime Recepta
Napravite tinkturu od lavande
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 4 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar