Menu 

Ako ste ove standardne palačinke na koje smo inače navikli usavršili, onda bi bio red da do savršenstva dovedete i pripremu američkih palačinki, a uz naše savete to sigurno neće biti teško.

Američke palačinke za razliku od standardnih treba da budu manje u obimu, prilično deblje, mekše i vazdušastije, a uz naše savete će vam ispasti savršene baš svaki put.

Prestanite sa mešanjem. Glavna savet koji treba da poštujete kad pripremate američke palačinke jeste da što manje mešate i po mogućnosti uopšte ne koristite mikser ni žicu za mućenje već sastojke lagano mešate spatulom. U svakom slučaju bolje je da ostane nekoliko grudvica u smesi nego da previše mešate. Soda bikarbona i prašak za pecivo će grudvice razbiti tokom pečenja.

294569664_7141b835f4_o

Nemojte stavljati čokoladu. Iako vam zvuči primamljivo, pokušajte izbeći dodavanje komadića čokolade jer će se oni tokom pečenja samo spustiti na dno i zagoreti. Ako baš želite čokoladu, sitno narendajte čokoladu po toplim palačinkama ili napravite čokoladni preliv.

Odaberite pravu tavu. Teflonska ili tava od livenog gvožđa su najbolji izbor za pripremu palačinaka. Važno je da se tava dobro zagreje pre nego sipate bilo kakvu masnoću.

Ne okrećite palačinke dva puta. Budite strpljivi, čekajte da se jedna strana dobro zapeče pa zatim okrenite na drugu i nikako ne okrećite palačinke dva puta. Kad se po površini počnu pojavljivati mehurići to je obično dobar znak da treba da okrenete palačinku.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar