Menu 

Mikrotalasna rerna se obično nalazi na spisku aparata koje baš ne volimo koristiti i o čijoj štetnosti se stalno priča. Ipak u pojedinim slučajevima može biti zaista od koristi. Donosimo vam video kako da pripremite jaja u mikrotalasnoj.

Ovaj video će sigurno biti na prvom mestu zanimljiv studentima i mamama koje traže što više načina da uštede vreme tokom jutarnjeg spremanja za školu i posao.

U mikrotalasnoj rereni možete pripremiti jaja na tri različita načina: na oko, poširana ili na kajganu.

Kajgana. Jaja na kajganu ćete napraviti tako da vatrostalnu posudicu premažete sa malo ulja, razbijete jaja, začinite, umutite i stavite u mikrotalasnu da se peku na visokoj temperaturi, jedan minut. Posudu izvadite, promešajte i ponovo vratite u rernu na 30 sekundi.

kajgana

Jaja na oko. Za početak stavite tanjir u mikrotalasnu da se greje dva minuta,, zatim ga izvadite i na tanjir stavite komadić putera i razmažite po tanjiru. Razbijte jaje i lagano probušite žumance vrhom noža da jaje ne bi eksplodiralo u mikrotalasnoj i stavite da se peče 45 sekundi na visokoj temperaturi. Proverite da li je belance pečeno, ako nije ostavite da se peče još 15 sekundi.

poširana

Poširana jaja. Na posletku poširana jaja pripremićete tako da u posudicu sipate malo vode i u vodu razbijete jaje i poklopite tanjirićem. Stavite u mikrotalasnu na 60 sekundi i proverite da li je belance kuvano, ako nije vratite u mikrotalasnu još 10-20 sekundi. Za savršeno poširano jaje, belance treba da je kuvano, a žumance tečno. Izvadite jaje iz vode pomoću šuplje kašike i poslužite.

Uostalom pogledajte video i uverite se sami.

Recept
Ime Recepta
Tri načina da pripremite jaja u mikrotalasnoj rerni
Objavljen
Vreme Pripreme
Rangirano
4 Based on 13 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Goran

    Ovo kao da je reklama za kancer , zalosno je da se reklamiraju ovakvi aparati kad postoji toliko naucnih dokaza o stetnosti mikrovalne pecnice. Niti jedna namjernica dogotovljena u mikrovalnoj nema u sebi bas nista sto bi koristilo nazem zdravlju ,,,,naprotiv . :-(

Napišite komentar