Menu 

Zdrav, svež, jednostavan i brz načini da započnete dan – šejkovi!

Vocni

 Šejkovi su svakako najukusniji i najednostavniji način da u svoj organizam unesete mnogo hranjivih materija odmah po buđenju. Povrće i voće miksate uglavnom u sirovom obliku tako da ne gube vitamine i minerale kojima su bogati.

 Kada pravite šejk obavezno u blender prvo stavite vodu ili    neku drugu tečnost pa tek onda povrće i voće da bi se bolje izmiksali.

Ako vam blender ima brzine obavezno počnite miksanje na najmanjoj brzini da se razbiju veći komadi voća i povrća, a zatim za glatku teksturu pojačajte na najjače i dovršite vaš šejk.

Ako ste dodali previše soka ili vode pa vam se čini da vam je šejk preredak zgusnućete ga tako što ćete u blender dodati nekoliko kockica leda i sve skupa izmikstai.

5 zelenih predloga

Šejk od smrznutog manga i zelenog grožđa: Savršen je  za toplije dane jer osvežava. Jednostavno pomešajte mango, malo soka od limete, listova mladog špinata, zrna zelenog grožđa i dobićete energetsku bombu.

sejk

Šejk od špinata i avokada: Pomešajte na pari prokuvane listove špinata ili kelja, dodajte sok od jabuke, jednu celu jabuku i jedan avokado.

Šejk od ananasa, kelja i banane: Pomešajte listove kelja, kokosovo mleko, bananu i ananas. Ako vam je prežestoko kokosovo mleko kombinujte sa vodom.

Šejk od grožđa špinata i kokosa: Pomešajte zeleno grožđe, listove mladog špinata, kokosovo mleko i led.

Šejk od kelja i jabuke: Pomešajte na pari prokuvane listove kelja, stabljiku celera, bananu, sok od jabuke, kockice leda i sok od svežeg limuna.

Neka vam dan započet sa zdravim šejkovima postane rutina, jedina poželjna.

Recept
Ime Recepta
5 zdravih zelenih šejkova
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 28 Review(s)
Piši!
Širi dalje!
4 komentara
 1. Plan dijete i vežbe: mršavite brzo dan po dan - LifePress magazin

  […] sveže voće (tanjir voća ili šejkovi). Pogledajte recepte za 5 zdravih šejkova. Ukoliko vam ovo nije dovoljno za večeru, danas možete pojesti i još malo ribe i svežu kupus […]

 2. Zanimljive kockice leda | LifePress magazin

  […] Uz to, ne propustite da u led kockice pretvorite skuhanu domaću kafu (odlično ide uz napitke od čokolade ili mleko), šejkove ili sokove. (O savršeno dobrim šejkovima pročitajte OVDE i OVDE) […]

 3. Prilagodite ishranu vašim godinama | LifePress magazin

  […] Posle pedesete se rizik od srčanih obolenja, osteoporoze i raka dojke  povećava, ali smanjenjem unosa alkoholnih i pića koja sadrže kofein na svega sedam sedmično, smanjujete i rizik. Zamenite ih ukusnim i zdravim voćnim šejkovima kojima ćete započinjati jutro. Recepte pročitajte OVDE. […]

 4. Jedenje sirove hrane za dugovečnost | LifePress magazin

  […] Sveža i sirova hrana vam daju gotovo sve potrebno organizmu. Naravno, sami morate shvatiti šta vam najviše treba: snaga, balans, lečenje ili „lepota koz obroke“, i tome prilagođavate svoj meni. Mnogi ljudi različito pristupaju ovoj temi. Jedni jedu isključivo sirovu, organsku hranu (meso je, podrazumeva se, izbačeno iz menija), drugi sirovu i poluobrađenu, a treći kombinuju, s tim da im u ishrani preovladava sirova hrana. (Kako da pravite odlične šejkove saznajte ovde) […]

Napišite komentar