Menu 

Obični crveni luk vam može pomoći da smanjite opadanje kose i istovremeno poboljšate njen rast i kvalitet. Pročitajte kako.

Zaboravite bespotrebne troškove i razne kozmetičke preparate. Dobri stari luk može biti pravo rešenje za vas, ako vam je kosa retka, slaba i sklona opadanju. Tretman za kosu sa lukom protiv opadanja kose ne samo da je u potpunosti prirodan, već i sasvim siguran.

Kako to luk pomaže kosi?

Luk je bogat sumporom i zato je sok iz luka dobar za podsticanje rasta kose i poboljšanje cirkulacije na vlasištu. Takođe, umanjuje eventualne upale na koži, jer ima antibakterijska svojstva. Sok od luka čini vašu kosu jačom, otvara folikule kose, pa i sprečeva infekcije na vlasištu.

Kako ga iskoristiti?

Postoji nekoliko opcija. Najjednostavnija je da izmiksate luk u seckalici za hranu i iscedite sok iz dobijene smese, nanesete ga na vlasište i ostavite da deluje bar 30 minuta. Operite kosu posle sa blagim šamponom. Ako ovo budete ponavljali bar 3 puta sedmično, rezultate ćete videti za dva meseca. Budite strpljivi i uporni.

Dejstvo luka možete poboljšati ako ga pomešate sa medom. U četvrtinu šolje od 250 ml dodajte 1 kašiku meda. Sa tom smesom svaki dan masirajte vlasište. Posle operite blagim šamponom.

A ako vam miris luka počinje smetati probajte mu pridružiti rum. Za ovaj tretman potrebno je da luk iseckate i potopite preko noći u čaši ruma. (Ne stavljajte u frižider). Sledeći dan procedite mešavinu, odstranite luk, pa sa tom tečnošću masirajte vlasište. Sa ovim možete i ispirati kosu.

Šta mislite o ovoj ideji iz kućne radinosti? Da li biste probali?

Pročitajte i kako da iskoristite Sok od cvekle za negu kože i kose.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. disa

    ja sam ovo isprobal mnogo puta luk je spas malo se osjeti dok je vlažna kosa ali posle ništa.

Napišite komentar

Zdravlje

Netolerancija na laktozu nije toliko retka pojava koliko se to misli. Pročitajte kako da prepoznate netoleranciju na laktozu kod svoje bebe. Piši! Širi dalje!