Menu 

Sigurno ste mnogo puta do sad čuli kako redovnim šišanjem, skraćivanjem vrhova u stvari pospešujete rast kose i kosa zbog toga brže raste. Mi vam otkrivamo koliko u tome zaista ima istine.

Odmah na početku da vas razuverimo. Eksperti kažu da jedino što vam je potrebno da vam kosa poraste duga jeste strpljenje i da vam nikakvo skraćivanje vrhova u tome neće pomoći tako da je vreme da prestanete verovati u bapske priče. Svakoj ženi na svetu se bar jednom u životu desilo da prenagli i odseče više kose nego što to zaista želi pa se kasnije kaje i pokušava isprobati sve trikove za koje čuje ne bi li ubrzala rast kose.

????????????????????????????????????????????????????????????????

Šta možemo uraditi da ubrzamo rast kose?

Na šišanje i skraćivanje odmah zaboravite jer od toga nema vajde. Šta je istina? Naučnici kažu da kosa u proseku poraste nešto oko 1,25 centimetara mesečno, a rast kose je rezultat hormona i proliferacije folikula dlake i obično ne varira nego drži konstantu. Šta god radili da biste ubrazli rast ne može uticati na žive ćelije folikula dlake, posebno ne skraćivanje vrhova koji su nežive ćelije. Redovno šišanje ne može niti usporiti niti ubrzati rast kose.

Zašto se treba redovno šišati

Bez obzira na ovo „otkriće“ da bi vam kosa bila lepa i negovana neophodno je da se redovno šišate i skraćujete vrhove i to zbog ispucalih vrhova koji čine da vam kosa izgleda tanka i oštećena. U proseku bi trebalo da se šišate svakih šest do osam nedelja, a dobar frizer vam može napraviti oblik frizure tako da vam kosa nakon šišanja u stvari izgleda duža, ne kraća.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ako puštate kosu, znajte da vam često šišanje u tome neće pomoći, ali će vam pomoći da vam kosa i frizura izgledaju lepše i negovanije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Netolerancija na laktozu nije toliko retka pojava koliko se to misli. Pročitajte kako da prepoznate netoleranciju na laktozu kod svoje bebe. Piši! Širi dalje!