Menu 

Saveti za negu kose tokom zime su od velikog značaja sa žene sa svim tipovima kose, ali posebno za dame koje imaju prirodne kovrdže. Uz naše savete kosa će vam cele godine biti svilenkasta, sjajna i lepa.

Žene koje imaju kovrdžavu kosu se gotovo cele godine bore sa suvoćom, a to zimi posebno dolazi do izražaja kad je kosa izložena naglim promenama temperaure, čestom sušenju, vetru i hladnoći. Da bi vam kovrdže čak i zimi bile lepe, hidrirane i mekane primenite neke od naših saveta.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Pametno planirajte pranje kose. Jedan od najvažnijih saveta za devojke sa kovrdžama jeste da pametno planiraju kada peru kosu posebno ako ne žele dugo koristiti fen za kosu. Kosu perite naveče kada znate da više nećete izlaziti iz kuće i kada imate dovoljno vremena za sušenje jer kovrdžavoj kosi zaista treba puno vremena, a ne želite izlaziti napolje sa vlažnom kosom.

Proizvodi za hidrataciju. Ako vam je kosa i pored svih proizvoda suva možda nešto radite pogrešno. Kupite neki blagi šampon sa što manje hemikalija i štetnih sastojaka koji neće ispirati prirodne msnoće iz kose koje joj daju vlažnost. Pokušajte da nakon svakog drugog pranja kosu ispirate jabukovim sirćetom koje će poboljšati zdravlje kose. Na kosu nanosite regenerator kada ocedite većinu vode iz kose i birajte one koje je na kosi potrebno držati najmanje dva minuta ne one koji se odmah ispiraju.

Koristite ulja. Vlažnost kose zadržaćete pomoću ulja, a najbolje opcije su kokosovo, jojobino i maslinovo ulje kojima ćete premazati kosu nakon pranja. Na posletku, na kosu nanosite proizvode za oblikovanje kose bilo da su u pitanju kreme koje će povećati volumen ili gelovi koji će malko primiriti vaše lokne.

Pokivajte kosu. Vetar i hladnoća odnose vlanost iz vaše kose i zato kad god izlazite napolje nosite kapu ili kosu prekrijte šalom. Veoma su važni materijali kojima ćete prekrivati kovrdžavu kosu jer se lokne lako upetljaju i oštete u dodiru sa pamukom ili vunom. Kosu prvo pokrijte nekom svilenom maramom pa zatim stavite kapu.

Pametno spavajte. Ne biste verovali ali čak i spavanje može uticati na zdravlje vaših kovrdža. Posteljina takođe može oštetiti vašu kosu i zato bi bilo najbolje da kosu pre spavanja umotate u satensku maramu ili kupite satenske jastučnice.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????

Pravilno se hranite. Ovo verovatno već znate ali nikad nije zgoreg dva puta napomenuti. Ono što jedete direktno utiče na zdravlje i izgled vaše kose zato budite pažljivi. Obratite pažnju da pijete dosta vode i jedete dosta zelenog povrća. Vašoj kosi su potrebni svi mogući nutrijenti da bi dobro rasla i bila lepa. Izbegavajte slatkiše i brzu hranu, unosite minerale i vitamine i vaša kosa će vam biti zahvalna.

Ne preterujte sa oblikovanjem kose. Tokom zime ne preterujte sa upotrebom fena i pegle za kosu. Neka vaša kosa bude prirodna jer će to doprineti zdravlju posebno tokom zimskih meseci. A kraju krajeva imate tu sreću što imate prirodne lokne samo ih naučite držati pod kontrolom. Naveče pre spavanja skalp izmasirajte ricinusovim ili uljem čajevca, dobro umasirajte, umotajte kosu i pokušajte zadržati što prirodniji oblik kose.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Jedan od najpoznatijih prirodnih lekova protiv povišenog holesterola je zob, ali zbog toga su ostale žitarice nepravedno zapostabljene jer i one imaju gotovo jednaka svojstva baš kao i zoben akaša. Jedno istraživanje je pokazalo da...