Menu 

Prirodna ulja mogu biti sjajna za negu kože lica kao znate da odaberete pravo za vaš tip kože. Mi ćemo vam, naravno, u tome pomoći.

Ulje se kao sastavni deo nege kože koristi u mnogim kulturama, ali većina ljudi i dalje misli da su ona namenjena isključivo određenom tipu kože, uglavnom suvom, što naravno nije istina. Uljima se mogu tretirati svi tipovi kože, sve što treba da uradite jeste da odaberete ono pravo u skladu sa vašom kožom.

Ulje čajevca za msnu kožu sklonu aknama. Ovo ulje ima antiupalna svojstva i zato se preporučuje za kožu sklonu kanama koje su rezulat upala na koži. Pored toga može se koristiti kao tretman za pigmentaciju i fleke na licu.

2088022284_203ed5d96b_z

Ulje semenki grožđa za masnu i izbledelu kožu. Odlično je za regulaciju prirodnih ulja kod svih tpova kože. Zbog visokog udela antioksidanata i vitamina C, ovo ulje vraća boju te sprečava hiperpigmentaciju od prethodnih upala.

Ulje šipurka protiv starenja i za suvu kožu. Ovo ulje sadrži prirodni retinol, bogat je vitaminom A koji potpomaže peglanje sitnih borica. Pored toga sadrži antioksidante i masne kiseline koji ne samo da osvežavaju vašu kožu već je ostavljaju mekanom i glatkom.

Ulje od chia semenki za osetljivu i iritiranu kožu. Ovo ulje je bogato omega 3 i omega 6 masnim kiselinama koje smiruju površinski sloj kože zbog jedinstvene kompozicije masnih kiselina. Takođe sadrži alfa lipoinske kiseline koje su veoma snažan antioksidant čija je glavna funkcija sužavanje pora tako da koža izgleda glatko i zategnuto.

Kad birate ulje za negu kože birajte ona organskog porekla, a koristite ga tako da nekoliko kapi stavite u omiljeno sredstvo za čišćenje lica ili hidratantnu kremu i koristite kao i obično.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar