Menu 

U ekstremnim vremenskim uslovima, potrebna je i posebna nega kože. Uz LifePress magazin naučite pravilno negovati svoju kožu zimi.

Zaštita od sunca

dreamstime_s_16530081

To što je sneg zabelio, to ne znači da treba da zaboravite na kreme za sunčanje. Bez obzira što zbog debelog sloja garderobe sunčeve zrake ne dopiru do kože, zaštitne kreme su obavezne. Koristite one sa najmanjim zaštitnim faktorom 15 i nanosite ih pre svoje dnevne kreme za lice, pustite da koža upije pa nanesite svoju svakodnevnu hidratantnu kremu.

Hidratacija organizma

Hidratacija zimi jednako je važana kao i tokom vrelih letnjih dana. Za razliku od leta sigurni smo da hladna pića neće biti vaš prvi izbor pa ih slobodno zamenite toplim biljnim čajevima, toplim kakaom, čokoladom i naravno običnom vodom. Izbegavajte pića bogata kofeinom i šećerima. Dovoljan unos tečnosti tokom dana kožu će vam učiniti zdravom i glatkom i daće vam dovoljno energije da pregurate dan.

dreamstime_s_27342868

Redovni pilinzi

Zima obično znači suvu kožu i zato je veoma važno da radite pilinge češće nego obično da bi se rešili ostataka mrtvih stanica kože. Izostanak pilinga kožu će učiniti suvom i na izgled umornom. Pilinge celog tela u kombinaciji sa laganim masažama i četkanjima radite najmanje dva puta nedeljno. Ipak nemojte preterivati da kožu ne biste iziritirali.

Vlažnost kože

Ako vam je koža u zimskim mesecima suvlja nego obično trebalo bi da nabavite proizvode koji još efektnije hidratiziraju kožu i obezbeđuju vlažnost, posebno ako ćete većinu dana provesti na hladnom vazduhu. Uz svoju redovnu noćnu hidratantnu kremu možete uključiti i serum za hidratizaciju koji će koži obezbediti dodatnu vlažnost.

 

Ne zaboravite na usne i ruke i  uvek u torbici nosite kremu za ruke i balzam za usne da bi se mogli mazati i kad ste u pokertu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar