Menu 

Ako se dugi niz godina borite sa aknama i napokon ste uspeli da ih stavite pod kontrolu veoma je važno da uradite sve kako biste sprečili njihovu ponovnu pojavu. Donosimo vam savete kako da negujete kožu sklonu aknama, ali pomoću isključivo prirodnih sastojaka.

Mnogi lekari kažu da je zdravu kožu potrebno negovati iznutra i da svi skupi preparati koje koristite neće biti toliko efikasni ako ne pazite na ono što jedete. Na prvom mestu treba da unosite više zdravih masti (avokado, artičoke, losos), više vežbate da poboljšate cirkulaciju i regulišete hormone. Zdrava ishrana i zdrave navike utiču na čak 80 odsto vaših genetskih predispozicija. Na drugom mestu tu je i način na koji negujete kožu izvana, uvek birajte proizvode na osnovu tipa vaše kože i ne plašite se da eksperimentišete.

U nastavku vam donosimo samo neke od prirodnih namirnica kojima su se ljudi rešili akni za sva vemena.

14678626190_b9aaf4c9bb_z

Jabukovo sirće. Veoma je korisno za poboljšanje probave i za negu kose, ali dokazano čuda radi kad je u pitanju nega kože sklona aknama. Nakapajte nekoliko kapi na vatu, očistite lice pa se umijte.

Eterična ulja. Eterična ulja ruža kao i kokosovo ulje mogu biti veoma korisni, poptpuno su prirodni, ne mogu naškoditi koži i divno mirišu.

Ružina vodica. Oni koji imaju veoma osetljivu kožu znaju kako bilo kakva sitnica može dovesti do iritacije kože, a dermatolozi kažu da je za takvu kožu ružina vodica sjajno rešenje.  Jednostavno operite lice toplom vodom da se pore otvore pa isperite ružinom vodicom.

Belanca. Belanca imaju više od 40 svojstava koja neguju i štite kožu sklonu aknama. Jednostavno umutite belanca i u njih umačite komadiće papirne maramice i lepite na kožu. Ostavite da se u potpunosti osuši pa skinite. Probajte ovu masku koristiti 21 dan i videćete neverovatne rezultate.

7242526626_185db6a7dc_z

Limun i aktivni ugalj. Maske na bazi limuna zaista čine čuda kad je u pitanju nega kože sklone aknama. Isto tako probajte i sapune na bazi aktivnog uglja ili kozjeg mleka koje možete poručiti putem interneta.

7918821506_a7dd89a7ac_z

Pored svega što smo nabrojali, da biste akne držali pod kontrolom ceo život važno je i da izbacite što više prerađenih šećera iz ishrane, da pijete više vode i da redovno vežbate. Isto tako, pre spavanja, uvek, ali uvek bez izuzetaka skidajte šminku ma koliko ste umorni, nakon mleka za skidanje nanesite tonik, pa hidratantnu kremu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar