Menu 

Detoksikujuća kupka je sjajan način da očistite svoju kožu i osvežite organizam. Mi vam donosimo mešavinu za kupku koja će vas „preporoditi“.

Recept za ovu sjajnu mešavinu smo pronašli na TheNerdyFarmWife blogu, a preuzet je iz knjige Earthly Bodies & Heavenly Hair koju je napisala Dina Falconi.

Ovakve kupke najbolje deluju ukoliko se primenjuju neposredno pre spavanja. Kad ste se dovoljno namakli, jednostavno se ogrnite peškirom, obrišite i spremite se za spavanje.

Pošto je kupka sa ovom mešavinom veoma intenzivna ne preporučuje se više od jednom nedeljno pa čak i mesečno. Ukoliko ste trudni, imate problema sa povišenim krvnim pritiskom ili nekim drugim medicinskim stanjima kod kojih se ne preporučuje dugo ležanje u kadi pre nego probate ovu kupku posavetujte se sa svojim lekarom.

kupka2

Potrebni sastojci:

  • ¼ šolje sode bikarbone
  • ¼ šolje morske ili himalajske soli
  • ¼ šolje gorke soli
  • 1/8 do ¼ šolje bentonit gline

Sve sastojke stavite u teglicu i istresite ih u vodu čim počnete puniti kadu. U vodi u koju ste stavili ovu mešavinu lezite najmanje pola sata, a ako vam je prvi put prepolovite to vreme pa postepeno povećavajte.

Pijte puno vode pre, za vreme i nakon kupke da ne biste dehidrirali zbog tople vode.

Recept možete i promeniti tako da stavite drugačiju vrstu gline ili dodate nekoliko kapi eteričnih ulja po želji

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar