Menu 

Ova saksija od plastične boce može biti idealan poklon za 8. mart. Pomozite deci da je naprave i poklone učiteljici, baki, majci.

saksija boca 4Naravno, ne zaboravite da premestite ili presadite cveće i da ga redovno zalivate. Ideju za ovu jednostavnu saksiju smo pronašli na blogu Gigglesgalore mame Maraje.

Decu učite recikliranju, a morate priznati i da ova saksijica izgleda divno. Za sam projekat vam treba 20-tak minuta.

Od materijala pripremite:

  1. Plastičnu bocu
  2. Samolepljive ukrasne trake
  3. Zemlju
  4. Cveće

Skinite etikete sa boce i očitite ih dobro. Ostavite da se osuše. Odrežite vrh boce – nekih 10 cm. Prerežite bocu oštrim nožem ili makazama. Neka deca ukrase boce ukrasnim samolepljivim trakama. Poželjno je da obavijete rubove trakama da se ne bi ogrebali.

saksija boca 2

Okrenite deo flaše sa čepom naopačke, pa ga stavite u drugi odsečeni deo. Napunite flašu zemljom i cvećem ili samo presadite cveće iz manje saksije i premestite ga u vašu novu saksiju.

saksija boca 3

Uspite vodu u donji deo boce, pa skinite čep sa gornjeg. Sve dobro namestite kao na fotografijama. Brinite dobro o biljci, zalivajte je i neka ima dovoljno sunca.

Poklonite je za rođendan ili 8. mart. Pročitajte i tekst Kutija za vrt kao poklon.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Ljube Trajkova

    Слатко цвеќе

Napišite komentar

Saznajte

Čini nam se da smo toliko okupirani jesenjim plodovima da smo nepravedno zapostavili voće koje nam je dostupno cele godine. Danas smo za vas odabrali kolač sa bananama.