Menu 

Ako imate prozore na koje jednostavno ne želite kačiti zavese, a opet želite da ih na neki način sakrijete mi imamo fenomenalnu ideju – stavite čipku na prozore na sasvim jednostavan način.

Ovu ideju smo pronašli na Annabelvita blogu i jednostavno nas je oduševila, a savršeno će slagati uz vintage i shabby chic uređenje doma.

Potreban materijal:

 • 2 kašike gustina
 • 2 kašike hladne vode
 • 1 ½ šolja kipuće vode
 • Komad čipke ili stare zavese

čipka3

Uzmite staru zavesu ili komad čipke pa je isecite u dimenzijama prozora (možete prekriti ceo ili pola prozora). Nakon toga, pomešajte gustin sa hladnom vodom, razbijte sve grudvice pa to sve rastopite u kipućoj vodi.

čipka2

Dobijenom mešavinom premažite prvo staklo na prozoru u debelom sloju, zatim stavite čipku da bude ravna, od ruba do ruba pa još jednom premažite mešavinom skroba i vode i ostavite da se suši.

Piši!
Širi dalje!

5 komentara
 1. Tilly

  Super izgleda ali nemoze se oprat ni prozor ni cipka

 2. Tilly

  Super izgleda ali nemoze se oprat ni prozor ni cipka

 3. Tilly

  Super izgleda ali nemoze se oprat ni prozor ni cipka

 4. Mikica

  Meni se ne svijda ovaj dezen, ali možda bi neki drugi bio efektniji. Iz mog ugla, naravno. Mada, toliko toga ima gotovog da gubljenje vremena na ovo kićenje i gubi smisao.

 5. Maja

  Odlicna ideja! Prozori sa ovakvom dekoracijom izgedaju vrlo ljupko i romanticno. Podsjećaju me na prozore moje nane koje je živela na selu i naravno na moje detinstvo. :)

Napišite komentar