Menu 

Donosimo vam jednu fenomenalnu ideju uz pomoć koje ćete zagrejati male prostorije tokom zimskog perioda sa neverovatnom uštedom energije i novca.

Ovaj jedinstveni način grejanja prostorija koristi prednosti naučnog procesa prenosa toplote ispumpavanjem toplog vazduha. Ideju smo pronašli na NaturalLivingIdeas blogu i jednostavno je morate isprobati.

Ovaj način grejanja je posebno dobar za ljude koji rade od kuće, a ne žele celo vreme da drže upaljenu grijalicu ili jednostavno žele smanjiti troškove grejanja.

Potreban materijal:

 • Posuda za čajne svećice (kalup za hleb)
 • Čajne sveće
 • Dve keramičke saksije za cveće

Biće vam potrebne po četiri sveće ujutro i poslepodne. Sve što treba da uradite jeste da zapalite 4 sveće i stavite ih u kalup za hleb pa prekrijete saksijom za cveće koja na vrhu ima rupu.

Kako sve zaista funkcioniše pogledajte u video prilogu:

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
 1. Zoki

  Ladno je video uklonjen

 2. nemanja

  Zaboravljate 3 stvari kad je ovo u pitanju
  1. Ove svece traju 3-5 sati zavisi od proizvodjaca/sastava/kvaliteta i treba ih cesto menjati
  2. Svece koje gore trose kiseonik i povecavaju koncentraciju ugljen-dioksida u prostoriji sto nije pametno nocu kada se spava jer se lako moze desiti da se ne probudite ujutru.. preko dana jos i ok jer nedostatkom kiseonika osetite vrtoglavicu pa mozete odreagovati otvaranjem prozora brzo (ako shvatite sta se desava).
  3. Ove svece ne bi trebalo da budu blize od 5-6cm jedna od druge jer se rizikuje totalno rastapanje sveca i limene posudice koja ih drzi a time i prosipanje parafina i mini pozar..

  zanimljiv je koncept za povremenu upotrebu ali oprez i malo pismenije napraviti , ne samo jednu saksiju i potporu sa 3-4 svece to je rizicno.. na youtube imate mnogo pametnijih resenja za ovo :)

Napišite komentar