Menu 

Događalo vam se da vam se neiskorišćene vlažne maramice osuše? Ili jednostavno želite da poboljšate njihov učinak? Nastavite čitati.

Ne trebate bacati osušene vlažne maramice – par trikova i dobićete nove maramice i to sa poboljšanim učinkom – protiv komaraca, za skidanje šminke, za čišćenje površina, …

Naoružajte se eteričnim uljima, mada u krajnjem slučaju – upotrebite jače čajeve ili kokosovo, bademovo ili maslinovo ulje.

vlažne maramice

http://parentables.howstuffworks.com/health-wellness/best-ever-homemade-baby-wipes.html

Za veći paket vlažnih maramica treba vam: po 12 kapi ulja lavande, tamjana i čajevca i 125 ml ulja hamamelisa. Rasporedite maramice, razdvojite ih, pa ih popršćite mešavinom ulja. Ove maramice možete koristiti i kao osveživače posle napornog treninga, prilikom letnjih vrućina, … Hamamelis je odličan za kožu i ove maramice će delovati hidratizirajuće.

Takođe maramice možete osvežiti ako ih popršćete sa 125 ml ulja hamamelisa i samo 40 kapi ulja lavande.

Namenske maramice

A da biste napravili maramice, koje odbijaju komarce i insekte, pomešajte 125 ml ulja hamamelisa sa 25 kapi ulja limunove trave i 25 kapi ulja lavande.

Za čišćenje lica, uklanjanje šminke i za problematičnu kožu koristite maramice, koje ste poprskali sa mešavinom 12 kapi ulja čajevca, 12 kapi ulja tamjana i 12 kapi lavande (možete dodati i hamamelis kao u prvom receptu).

Maramice za osveženje i brisanje površina dobićete mešavinom 125 ml ulja hamamelisa i po 20 kapi ulja limuna i lavande ili zdravca i lavanade (10 i 15 kapi).

Šta kažete na ideju? Pročitajte i .kako da napravite , sa kojim, takođe, možete poboljšati maramice, inače bosiljak deluje antibakterijski i sasvim je siguran za upotrebu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar