Menu 

Od dva komada obične šperploče, nekoliko drvenih komadića i samo malo veštine možete napraviti fenomenalnu društvenu igru “Pogodi ko sam” u kojoj uživaju i stari i mladi.

Ideju smo pronašli na Almostmakesperfect blogu.

Potreban materijal:

  • 2 jedanaka komada šperploče za bazu
  • 50 komada malih pravougaonika od drveta jednakih dimenzija
  • Male sitne šarke i šarafi
  • 25 isprintanih fotografija raznih likova ili članova porodice x 3

pogodi2

Za početak pronađite odgovarajuće fotografije na internetu i isprintajte ih u 3 primerka, po jedan ide na svaku ploču, a treći sa strane, za izvlačenje. Neka likovi budu zaista različiti i specifični.

Nakon toga fotografije zalepite na pravougaonike od drveta i ako želite obojite zadnju stranu, ali ne morate.

Posle, na velikoj šperploči označite mesta gde ćete staviti male šarke i fotografije, na svakoj ploči treba da bude po 25 fotografija, pet redova sa po pet fotografija. Izbušite šperploču, zavrnite šarke i pričvrstite prevougaonike.

Na početku od dva komadića drveta napravite držač za fotografiju koju treba da pogađa vaš protivnik i to je to.

Princip igre je sledeći: Izvlačite iz šešira ili posudice po jednu fotografiju i stavljate je na držač, a sve fotografije na ploči su podignute i okrenute prema vama da ih protivnik ne vidi. Postavljate jedno drugom po jedno pitanje i polako eliminišete likove, kako koji lik eliminišete njegovu fotografiju spuštate, ona koja ostane da stoji je zadani lik. Ko prvi dođe do rezultata je naravno pobednik.

Uživajte!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar