Menu 

Dobra podrška grudi je veoma važna svim ženama i zato treba da vam bude jednako važna i briga o vašim grudnjacima. Donosimo vam bitne savete koji će vam pomoći da na pravi način održavate vaše grudnjake.

Grudnjaci su sigurno jedan od najvažnijih komada ženskog garderobera, što je čudno jer spada u donji veš. Žena u proseku poseduje devet grudnjaka, ali njih šest obično redovno nosi. Zbog toga je veoma važno da ulažete u kvalitetne grudnjake koji će vam pružiti dobru podršku duže vreme. Prema nekim podacima žene godišnje potroše neverovatnih 16 milijardi dolara na grudnjake, širom sveta. Da bi vas grudnjaci što bolje služili treba da ih čuvate i održavate na pravi način. Mi imamo nekoliko saveta.

grudnjak4

Perite ih dovoljno često. Prema nekim uopštenim perporukama grudnjak bi trebalo prati nakon dva nošenja, ali opet to zavisi od vašeg stila života i toga koliko ste aktivni. Takođe to se ne odnosi na sportske grudnjake koje je potrebno prati nakon svakog treninga. Obavezno, posebno operite tragove dezodoransa sa grudnjaka hladnom vodom da se ne bi oštetila tkanina i da bi se što duže zadržala elastičnost.

Grudnjake perite na ruke. Svaki stručnjak će vam reći da je grudnjake neophodno prati ručno pomoću blagog sapuna i tople vode jer na taj način im produžavate i život, ali im i štitite oblik. Na taj način neće izvirivati žice niti će se izobličiti. Ako nemate vremena za ručno pranje gledajte da ih perete na najblaži program i po mogućnosti bez centrifuge.

Zakopčajte grudnjak pre pranja. Ovo se odnosi na mašinsko pranje. Ako zakopčate grudnjak pre pranja štitite ga od mogućih oštećenja koje kukice mogu izazvati tokom pranja.

Vrećice za pranje. Jeste li ikad čuli za posebne kesice za pranje delikatnog veša? Ako ih pronađete obavezno ih kupite i iskoristte za pranje vaših grudnjaka u veš mašini. Na taj način će ostati zaštićeni.

Ne upotrebljavajte izbeljivač. Da biste zaštitili elastičnost i tkaninu nikada nemojte koristiti izbeljivač kada perete grudnjake niti bilo koji drugi delikatni veš.

grudnjak3

Ne perite zajedno bele i šarene grudnjake. Iako ovo pravilo važi za svu odeću, posebno je važno kad su u pitanju grudnjaci. Budite veoma pažljivi jer oni obojeni grudnjaci sadrže mnogo više sintetike od čistih belih i zato je važno da ih odvajate i nikada ne perete zajedno.

Ne pretrpavajte mašinu. Kada perete grudnjake budite posebno pažljiv da ne pretrpate mašinu jer težina ostalog veša može da ih dodatno ošteti.

Uvek ih sušite na suncu. Za grudnjake je apsolutno zabranjeno sušenje u sušilici za veš i zato ih uvek sušite na štriku.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar