Menu 

Naši tepisi pretrpe mnogo toga tokom dana i zaslužuju kraljevski tretman. Ne trčite odmah u market. Hajde da vidimo šta imamo u ostavi – da napravimo svoje sredstvo za čišćenje.

Mnoga sredstva za čišćenje sadrže: hidroksisirćetnu (glikolnu) kiselinu, 2-butoksietanol, alkohol, izbeljivače, koji ne bi trebali dolaziti u doticaj sa kožom. Pa, zašto biste onda koristili ta sredstva na tepisima po kojima hodate, ili po kojima deca pužu ili sede.

Da biste napravili svoje sredstvo za čišćenje tepiha ne treba vam mnogo sastojaka i sasvim je jednostavno, a tepisi će divno mirisati.

za čišćenje tepiha

By: B@ni

Pripremite: 2 šolje boraksa, 1 šolju sode bikarbone i eterično ulje po želji, 10 kapi (pepermint, lavanda, ruzmarin, …). Kada birate eterična ulja imajte na umu i to da nisu sva dobra za bebe i trudnice ili decu, pa zato upoznajte svako ulje, pre nego ga počnete upotrebljavati. U LifePress magazinu ćete pronaći mnoštvo tekstova o eteričnim uljima i njihovim blagotvornim dejstvima.

Sve sastojke pomešajte u posudi. Ukoliko se pojave grudvice, ne brinite, samo ih razbijte i promešajte ponovo. Držite smesu na suvom mestu.

Da biste očistili tepih samo pospite ovu mešavinu po njemu, dobro utrljajte, ostavite da deluje pola sata i nakon toga usisajte.

Vaš prirodni čistač, osvežava tepihe, dubinski ih čisti, ubija eventualne mušice, bubice i njihova jaja, dezinfikuje i daje divan miris.

Da li ste vi pravili neka prirodna sredstva za čišćenje? Pročitajte i kako da napravite Tablete za mirisne odvode.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar