Menu 

Jedan od sigurno omiljenih jesenjih hobija za mališane je sakupljanje šišarki po parkovima i šumi, a vi te iste šišarke pretvorite u osveživače vazduha koji mirišu an cimet. Nije teško.

Ovu sjajnu ideju smo pronašli na Ehow blogu.

Potreban materijal:

  • Šišarke
  • Tepsija
  • Eterično ulje cimeta
  • Sprej flašica

Uzmite neku staru tepsiju koju više ne koristite i na nju poslažite šišarke, zartaim tepsiju stavite u rernu zagrejanu na otprilike 100 C i ostavite sat vremena. Tokom vremena u rerni šišarke će se otvoriti, ako su zatvorene, a pored toga ovim procesom ćete eliminisati sve bubice i bakterije koje se kriju u šišarkama. Nakon sat vremena izvadite šišarke i ostavite da se u potpunosti ohlade.

šišarke

Hladne šiarke stavite u plastične kese za zatvaračem pa ih poprskajte eteričnim uljem cimeta koje ste blago razblažili sa vodom. Zatvorite kesu, protresite šišarke, otvorite, poprskajte pa ponovite proces još nekoliko puta. Nakon što ste poprskali šišarke nekoliko puta, zatvorite ih u kesu i ostavite da stoje tako 4-6 nedelja. Kad ih izvadite imaće neverovatan miris vimeta koji sigurno bro ispariti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ako ste se ikad zapitali koja je to mala promena koju bi trebalo uvesti za poboljšanje opšteg zdravlja, većina stručnjaka će vam reći da jedete više zeliniša.