Menu 

Treba vam poseban vaskršnji ukras, koji mogu sa vama i deca izraditi? Probajte sa ovim leptirićima – napravite venac – neka vam krase zidove.

Po ideje smo otišli na blogove Papercraftcentral i Mypoppet. Tutorijal je tako jednostavan, a leptirići će vas očarati. Možete ih zalepiti na drvene štapiće i ukrasiti vaskršnje korpice ili pričvrstiti na uže i okačiti na zid.

leptir od papira 4Potreban materijal:

  1. Papir u boji
  2. Lenjir
  3. Šestar
  4. Makaze
  5. Komadići ukrasne trakice

Napravite malo veće šablone i koristite malo tanji papir da biste lakše napravili leptiriće. Nacrtajte, pa izrežite šablon kao na fotografiji na listu belog papira. Precrtajate ga na papir u boji ili uzorkom po želji i krenite da ga savijate u harmoniku.

Uzmite komad ukrasne trakice i zavežite na sredini i na kraju leptiru samo raširite krila.

leptir od papira 6

Umesto navedenog šablona može vam šablon biti i obični kvadratić. Presavijte ga da dobijete dva trokutića, pa krećući od vrha svakog trokutića odvojeno pravite “harmonike”. Spojite ih u centru, pa povežite “čupavim žicama” u boji (možete ih naći u knjižarama). Sada vaši leptirići imaju antenice.

leptir od papira 7

Kroz rupicu na leptirićima (kao što je prikazano na slici) provlačite konopac, povežite leptiriće, pa ih okačite na zid.

leptir od papira 8

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Mijodrag Pavlovic

    Bravooo na kreativnostima

Napišite komentar

Zdravlje

Sigurno ste je već viđali, ali se okrenuli glavu. Možda ste rekli da ima lep cvet, ali to je bilo to. Da ste samo znali da je to bila divizma i...