Menu 

Ukoliko nemate mnogo mesta u bašti, naučite najbolje trikove kako da povrće gajite u saksijama. Ovi će vam se predlozi sigurno dopasti.

Uz dobre ideje, povrće može da bude ukras lep poput cvetnog vrta. A, uz to je jestiv. Na predulazima, balkonima u prizemlju i u dvorištu, možete napraviti svoju malu “džunglu povrća”. Pogledajte najbolje nove ideje kako da povrće u saksijama bude čak bolji ukras od cveća.

Kako da povrce u saksijama4Saksije i posude su vrlo bitne. Neka budu što veće, poželjno od ukrasnog kamena ili u bojama. Plava, narandžasta i žuta odlično idu uz bosiljak, paradajz, origano, peršun, …

Kao i cveće i povrće možete gajiti u visećim saksijama. Najbolje su one vrste koje imaju “grmić” ili čije lozice lepo padaju. Uparite, recimo, paradajz i bosiljak. Divno će izgledati zajedno.

Otkrijte kako da probudite svoju kreativnost. Pronađite načine kako da od starih stvari napravite zanimljive saksijice. To mogu biti čak i stare kutije od vina, kolica, dečije igračke, pa i stari bicikl. Kako da napravite kreativne saksije pročitajte OVDE.

Povrće možete gajiti i u saksijama na prozoru. Ništa neobično. Zar ne bi bilo zanimljivo da, dok kuhate, sastojke samo uberete iz saksije na kuhinjskom proziru? Neka vam tu rastu žalfija, peršun, timijan.

Napravite od pruća zanimljive držače za povrće-puzavice. Krastavci i grašak bolje rastu kada imaju “podršku”. Sada ćete u velikoj saksiji imati mesta da kraj, recimo, kastavaca posadite kelj ili patlidžan. Ideje kako da napravite ove držače potražite u galeriji.

Ostavite uvek malo mesta u saksijama za ukrase. To mogu biti igračke leptiri ili ptičice, pa čak i lažni pčelinjaci.

Da li vi imate neke svoje ideje kako da gajite povrće u saksijama?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar