Menu 

Posle zime i pred leto svi želimo da očistimo organizam svežim voćem i povrćem. Pročitajte recept za detoksifikacijski smoothie i savete kako se to sprovodi detoksifikacija organizma.

Supice, salate, sveže povrće, mnoštvo voća i ukusni smoothie. Sa ovim napitkom će detoksifikacija vašeg tela biti potpuna. Uz to, smoothie je pun zdravih klica, a pisali smo kako da ih uzgojite sami.

Detoksifikacija smoothiem

Trebaće vam: 1 šolja svežih klica suncokreta, 1 kašika meda, 1/4 avokada, očišćenog i oguljenog, 1/2 šolje bademovog mleka, 1/4 šolje vode i 4 do5 kockica leda. Sve sastojke dobro pomešajte u blenderu, dok ne dobijete laganu i kremstu smesu. i uživajte!
Evo i nekoliko saveta kako da zdravo provedete letnje dane:

Izbegavajte masnu hranu i masnoće i radije birajte ulja poput maslinovog ili lanenog.

Jedite lokalno. Trudite se da kupujete sezonsku hranu, pa ćete tako ovog leta očistiti organizam jedući voće i povrće, koga do jeseni ima u izobilju. Prava detoksifikacija!

Pokušajte da jedete što više sirovu hranu. Sa njom unosite više vitamina, minerala i dragocenih enzima, koji često budu uništeni kuhanjem. Sa lepšim vremenom naše telo vapi za lakšim obrocima i osvežavajućim salatama.

Veganski dani. Ovo je pravo vreme da prelomite i donesete odluku da pođete veganskim ili vegetarijanskim putem. Meso može biti teško za probavu, a takođe, stvara “otpad” u telu, koji je posle potrebno očistiti detoksifikacijskim miksevima.

Ne zaboravite na vodu. Mnogo vode će vam pomoći da preživite letnje dane, ali i ukusni osvežvajući, zdravi napici, o kojima smo pisali. Pokušajte sa sokom od lavande ili voćnom vodom.

Dodajte maslačak u obroke. Ovo je najbolja detoksifikacija, jer ova bljka važi za jednu od najboljih kada je u pitanju čišćenje organizma, posebno čišćenje jetre. (Saznajte više o njemu i njegovim blagotvornim dejstvima).

Da li vi imate plan za zdravo leto? Šta najviše volite da jedete leti?

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar