Menu 

Sigurno ste čuli za moć autosugestije i za to da pozitivno razmišljanje može da nam olakša fizičke bolove. Otkrivamo vam sve o vezi između tela i uma i donosimo vam jednostavne načine kako da je iskoristite za poboljšanje svakodnevnog života.

Dr Roberta Tims objavila je knjigu pod nazivom „The tapping cure“ u kojoj objašnjava moć tapšanja akupresurnih tačaka na telu. “Sledeći put kad vaz obuzmu negativne emocije uzrokovane lošim mislima potapšajte (pritisnite) ključnu kost”, kaže ona. Tims kaže da postoje mnoge teorije i klinički dokazi koji govore u prilog ovoj neobjašnjivoj metodi, a njeni pacijenti tvrde da je sto odsto delotvorna.

Vruće misli

Može li razmišljanje o seksu olakšati bol? Doktor Majkl Nućiteli, licencirani psiholog iz Njujorka tvrdi da su misli o seksu veoma moćno oružje. U prirodi, seksualne misli oslobađaju beta endorfine kroz celo telo koji su prirodni borci protiv bolova.

Meditacija od osam minuta

Otkako je viđena kao praksa rezervisana samo za Budiste i new-age poklonike postala je i predmet istraživanja nauke. Reč je naravno o meditaciji. Istraživanje koje je sprovela Brita Hezel, psihološkinja Opšte bolnice u Masačusecu pokazalo je da su oni koji su dnevno meditirali po pola sata u toku osam nedelja imali smanjen broj sivih ćelija u delovima mozga povezanim sa pamćenjem, osećaju empatije i stresa, dok oni koji nisu meditirali nisu imali nikakve promene u moždanoj funkciji.

Dag Hanvej tvrdi da je dovoljna meditacija od samo osam minuta dnevno da bismo pomogli svome telu. Kako meditirati pisali smo u članku “Najbolji poklon koji si možete dati – meditacija”.

Mali trenuci sreće

Stručnjaci takođe savetuju da je veoma važno da sami sebi stvorite srećne trenutke, ma koliko mali bili. Radujte se malim stvarima jer se veza između depresije i fizičke bolesti ni u jednom trenutku ne može poreći, a protuteža depresiji je svakako radost. Pronađite sitnice koje vas uveseljavaju, smešni film, čaša vina uz večeru, druženje sa prijateljima ili čitanje. Ne tražite izgovore i nađite vremena za “sitnice koje život znače”, redeći na svome duhovnom, poboljšaćete i svoje fizičko zdravlje.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar