Menu 

Iako su većinom bezopasne bradavice su ružan dodatak, izraslina koju nikako ne želimo na našoj koži. Postoji, na sreću, nekoliko prirodnih trikova koji vam pomažu da se riješite bradavica.

Bradavice izaziva HVP (Humani Papiloma Virus), koji je zarazan i može se proširiti dodirom. Neke mogu da narastu i oko 6-7 mm, a neke vam smetaju da obavljate svakodnevne aktivnosti. Mogu se pojaviti i na stopalima i obično ih stidljivo krijemo, jer smatramo da su odraz nehigijene, što naravno nije uvijek tačno.

Možete, naravano, otići doktoru da vam odstrani bradavicu ili kupiti neka sredstva u apoteci, ali razmislite i o ovim trikovima.

Samoljepljiva traka

Ovaj način uklanjanja bradavica se pokazao vrlo efektnim. Navodno je riječ o tome da “ugušite” bradavicu i virus. Ipak, ovaj proces može biti dugotrajan. Potrebno je zalijepite komadić samoljepljive trake preko bradavice, zaštitite i ostavite tako 6 dana. Nakon toga skinite komadić trake, pa natopite taj dio kože u toplu vodu i lagano trljajte bradavicu kamenom plavcem. Ponavljajte postupak sa trakom barem mjesec dana, pa poslije posjetite ljekara.

Proces možete ubrzati sa bijelim lukom. Prvo na bradavicu stavite komadić bijelog luka (izrežite dio čena), pa zalijepite komad samoljepljive trake preko. Držite tako samo 15 minuta. Pa, ponovite postupak sutra i sljedećih 4 do 8 dana. Bradavica bi trebalo da se smanjuje i na kraju nestane.

Bradavicu možete ukloniti i salicilnom kiselinom. Samo prije nanošenja istrljajte lagano bradavicu kamenom da biste odstranili dio mrtve kože, pa nanesite ovu kiselinu samo na bradavicu. Pomoći vam može i aspirin. Samo izmrvite u prah tableticu aspirina i pomiješajte sa malo vode da dobijete pastu. Nanesite na bradavicu i ostavite da duže djeluje. Ponvaljate 5 do 10 dana.

bradavice

Potpuno prirodno

  1. Iscijedite sok iz karfiola i nanosite na bradavicu nekoliko dana.
  2. Ricinusovo ulje je potrebno nanositi duži period da bi dalo rezultate.
  3. Nanosite na bradavicu redovno mlijeko iz stabljike maslačka i bradavica bi trebalo da nestane.
  4. Natopite kuglicu vate sirćetom, pa nalijepite uz pomoć trake na bradavicu. Ostavite da djeluje par sati. Ponavljate svaki dan.

Pročitejte i .

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Forster

    Bradavicama pogoduje vlažnost, Jedan radnik je imao ogromne probleme sa njima po šakama, pa još kad se počnu širiti imaju izgled kao da cvijetaju. Ljekari su muku mučili sa njima jer kad odstranjuju sa nadlanice, pojavljuju mu se kao iz korijena te iste ispod. Kad je počeo raditi sa mašinama, i gorivom, nafta i benzin, nestale su jako brzo.

  2. Sasa

    Skolska bijela kreda, treba mjesec dana jednostavno isushi bradavicu.Bijeli luk takodje ubija bradavicu.

Napišite komentar