Menu 

Može li lečenje artritisa akupunkturom biti jednako delotvorno kao i lečenje velikim količinama medikamenata? Mi mislimo da može i danas ćemo vam pokušati približiti lečenje artritisa akupunkturom.

Kineski doktori 16. veka su verovali da je bol u stvari neravnoteža u telu, a akupunktura pomoću iglica stimuliše 14 telesnih meridijana, nosilaca energije, i na taj način dovodi telo u balans oslobađajući ga boli. Akupunktura snižava nivo boli tako da otpušta supstance koje bol blokiraju. Mnoge akupunkturne tačke su blizu nervnih završetaka. Kada ih stimulišemo nervi šalju osećaj punoće u mišićima, a mišići šalju signal centralnom nervnom sistemu što uzrokuje otpuštanje endorfina. Endorfin pomoću drugih transmitera blokiraju poruku boli da stigne do mozga. Ne zvuči previše komplikovano?

Lečenje artritisa

Nemojte se zavaravati, akupunktura nije čudotvorni lek za sve ali najbolje deluje kod hronične boli uzrokovane artritisom, boli donjeg dela leđa, vrata, mišića ili bolova tokom postoperativnog perioda. Neka istraživanja su pokazala da akupunkturom možemo lečiti i zubobolju, i mučnine povezane sa hemoterapijom.

Lečenje artritisa akupunkturom ne boli, možete osetiti blago peckanje kad se iglice stavlju, a možete osetiti i težinu, golicanje ili trnce, nakon što se sve iglice stave.

Ako akupunkturu radi neko koje stručan pod sterilnim uslovima, ona je potpuno bezbedna i nema razloga za strah jer vam ni u kom slučaju ne može naškoditi.

Glavne prednosti akupunkture su otklanjanje boli bez lekova koji u većini slučajeva imaju neželjene efekte i loše deluju na sluznicu želuca. I što je veoma važno, ne treba da prođe neko vreme da terapeut vidi kako pacijent reaguje na tretman jer je to vidljivo odmah.

Napomena: Ako se odlučite na lečenje artritisa na ovaj način, trebalo bi za prvi put da nekoga povedete sa sobom, jer verovatno nećete biti u stanju da vozite, pošto akupunktura ima veoma umirujući efekat. Ma koliko se dobro osećali nekoliko dana posle akupunkture se primirite i ne opterećujte telo previše.

Ovde smo pisali kako da konjuktivitis lečite biljem.

Piši!
Širi dalje!

3 komentara
  1. Marija Mamuzic Lucic

    ISPROBALA

  2. Valerija Pap via Facebook

    meni je pomogla

  3. Snezana Vukasinovic Railic via Facebook

    imala sam 13god.teske napade migrene.Dosla sam bila na trodone.Akupuktura me vratila u zivot!

Napišite komentar