Menu 

Naglo zaglađenje i promena vremenskih (ne)prilika su savršeni uslovi za razvoj prehlada, a za aspirinima i šumećim tebletama kojima nas bombarduju reklame velikih farmaceutskih kuća ne bi trebalo posezati baš svaki put kad vam nos procuri. Lekove pronađite u prirodi.

Na blogu Delightet momma, pronašli smo preporuku od mame Lindsey koja je otkrila veoma efikasno lečenje prehlade, origanovim uljem i to odlučila da podeli sa svojim čitaocima, a mi sa vama. Ulje origana možete pronaći u svim bolje opremljenim bio šopovima, malko je skuplje, ali imajte na umu da će vam jedna flašica potrajati poprilično dugo zato neka vas cena ne brine. Ovo ulje je poznato je i pod nazivom „prirodni antibiotik“, i svako domaćinstvo bi trebalo da ga ima. Lindsay tvrdi da je ulje origana veoma ružnog ukusa i da nikako ne ponovite njenu grešku i uzmete ga bez vode.

Kako upotrebljavati ulje organa?

Čim osetite prve simptome prehlade ili gripa kao što su malaksalost, kijavica, bolno grlo, bol u mišićima, jednostavno uzimajte 3-4 kapi ovog ulja, najviše tri puta u toku dana, dok vam ne bude bolje. Kapi možete nakapati na kockicu šećera, ali najbolji efekat imaće ako ga nakapate direktno na jezik, pa zalijete vodom. Možete ga pomešati i u topao čaj, mleko ili voćni sok.

Neka istraživanja su pokazala da ulje origana ima antiupalna, antigljivična, antibakterijska i antiparazitska svojstva. Ako ste trudni ili patite od anemije pre upotrebe ovog ulja bi trebalo da se konsultujete sa svojim lekarom o mogućim nuspojavama.

 

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. bilja

    1. Par kapi ispod jezika, sacekati 10 sekundi, a onda grgutati po cijelim ustima, nezgodno jer tamo gdje je ulje trenutno desni ce peckati. Osjecaj svjezine I cistoce nakon toga, ispljune se.
    2. Par kapi u casu vode, popiti za imuni sistem.
    3. Par kapi na tabane, protiv temperature.

Napišite komentar