Menu 

Nivo muške plodnosti je u poslednjih 50 godina opao za čitavih 50 odsto, kažu pojedina istraživanja. Mi vam donosimo prirodne načine kojima muškarci mogu povećati nivo plodnosti.

Stručnjaci kažu da uz nekoliko jednostavnih promena uveliko možete povećati nivo plodnosti. Ako vaša partnerka i vi planirate prinovu, evo šta treba da uradite.

Nosite bokserice

Testisi treba da budu slobodni i imaju dovoljno prostora da bi proizvodili dovoljan broj spermatozoida i zato zaboravite na nošenje uskog donjeg veša ili farmerica. Previše uska garderoba u predelu genitalija podiže telesu temperaturu u tom području što smanjuje produkciju spermatozoida.

Istraživanja su pokazala da muškarci koji nose usku garderobu imaju dva puta veće šanse da budu neplodni.

gaće

Jedite više cinka

Cink ima važnu ulogu u u produkciji i aktiviranju spermatozoida, a nutricionisti veruju a 15 miligrama cinka dnevno može pomoći da se spermatozoidi oporave od lošeg uticaja hemikalija kojma smo svakodnevno izloženi.

Hrana bogata cinkom su morski plodovi, posebno ostrige, crveno meso, celovite žitarice. Takođe, u manjim količinam možete ga pronaći u pojedinim mlečnim proizvodima kao što je sir.

kamenice

Izbacite cigarete i alkohol

Brojna istraživanja su pokazala da pušenje oštećuje membrane spermatozoida, čineći ih lenjima i utiču na njihovu sposobnost da oplode jajnu ćeliju. Pušenje takođe može izmeniti DNK spermatozoida što može izazvati urođene mane kod novorođenčadi.

Muška impotencija je takođe povezana sa cigaretama i to zato što pušenje smanjuje krvne sudove što oteževa protok krvi prema genitalijama, izazivajući na taj način impotenciju.

Alkohol takođe utiče na produkciju spermatozoida. Ispijanje osam jedinica alkoola u 48 sati je dovoljno za mamurluk što snižava nivo testosterona za čitavih 20 odsto, 12 sati nakon što ste popili poslednje piće.

prestaje pusiti

Pijte flaširanu vodu

Pijenje 1,5 -2 litre tečnosti dnevno je od velike važnosti za održavanje opšteg zdravlja organizma, ali veoma je važna i vrsta tečnosti koju pijete. Pojedina istraživanja su dokazala postojanje ženskog hormona estrogena u vodi iz česme.

Pošto sve više žena koristi pilule za kontracepciju, estrogen iz tih tableta se reciklira i ponovno dolazi u vodeni sistem, na taj način podižući nivo estrogena u vodi iz česme. Uprvo iz tog razloga se muškarcima preporučuje flaširana voda jer su na taj način manje izloženi estrogenu.

Izbegavajte i pića koja u sebi sadrže kofein jer pored toga što mogu sniziti nivo spermatozoida, povećavaju nivo stresa.

Hranite se organski

Muškarci koji se bave poljoprivredom i koji su svakodnevno izloženi pesticidima mog biti pod vćim rizikom od neplodnosti nego muškarci koji nisu u oticaju sa takvom vrstom hemikalija.

Istraživanja su pokazala da sredstvo za prskanje biljaka zaustavlja proizvodnju testostreona 17 sati nakon što ste mu bili izloženi. Da biste smanjili izloženost pesticidima i hemikalijama potrudite se da u periodu planiranja prinove jedete isključivo organski proizvedenu hranu.

organska hrana

Mislite na prinovu

Istraživanje sprovedeno u Portugalu je pokazalo da samo mišljenje o prinovi i o tome da želite postati tata povećava vaše šanse za uspešno začeće. Istraživači su zaključili da su muškarci koji žele postati očevi koordisaniji u sexu i nivo testosterona im je za vreme seksualnog odnosa viši nego onima koji to ne žele.

Povišen nivo testosterona potpomaže produkciju i zdravlje spermatozoida.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar