Menu 

U poslednje vreme IUD kontracepcija, ili ona koja se stavlja unutar same materice je prilično popularna, ali se postavlja pitanje da li je i sigurna kao što se priča. Naime, stručnjaci tvrde da su trudnoće pored IUD veoma retke, ali samo jedan slučaj dokazuje da su moguće.

IUD kontracepcija se smatra jednom od najefikasnijih sa najmanje nuspojava, ali važno je napomenuti da jedna od 100 žena ostane u drugom stanju u prvoj godini nakon stavljanja ove kontracepcije. Što znači da ni jedan oblik kontracepcije nije 100 odsto siguran i da se izuzeci uvek mogu desiti.

Ono što je veoma čest slučaj kad se ovako nešto desi jeste da žene izostanak menstruacije retko kad pripišu trudnoći, već stresu ili nekom drugom poremećaju jer slepo veruju svojoj kontracepciji.

483404951_dd6ec3f2ea_z

Kod ovakvih trudnoća postoji sasvim opravdani strah da se beba neće smestiti na pravo mesto u matericu zbog kontracepcije, da se plod neće razvijati kako treba, a povećan je i rizik od spontanog pobačaja. Upravo iz tih razloga veoma je važno da čim vam izostane menstruacija, odmah posetite vašeg ginekologa bez obzira na IUD.

Ako želite saznati nešto više o ovakvoj vrsti kontracepcije pročitajte naš tekst u kome smo pisali na tu temu “Novi način kontracepcije – IUD uređaji”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar