Menu 

Kad je u pitanju konzumacija alkoholnih napitaka jedino piće koje se uglavnom preporučuje od strane zdravstvenih radnika jeste crno vino. Ali, imamo dobru vest za ljubitelje piva. Vaše omiljeno piće takođe ima lekovita svojstva. Otkrivamo koja.

Praznici i slavlja nam se približavaju polako, ali sigurno. Da biste u čaši piva sa društvom uživali bez griže savesti odlučili smo da vam otkrijemo koja to lekovita svojstva pivo sadrži.

Ali, odmah na početku vas savetujemo da ne preterujete i da ne sedate za volan ako ste preterali.

dreamstime_s_15862463

Smanjuje rizik od srčanih bolesti

Na neki način sva alkoholna pića dobro utiču na prevenciju srčanih obolenja bilo da su u pitanju pivo, vino ili neki liker. Neka istraživanja su pokazala da umerena konzumacija alkohola razređuje krv pa su šanse za začepljenje arterija i krvnih sudova manje.

Alkohol takođe može smanjiti nivo lošeg, a podići nivo dobrog holesterola.

Pomaže bubrezima

Većina alkoholnih pića loše deluje na bubrege, ali pivo u tom slučaju može biti od velike pomoći. Stručnjaci kažu da pivo preventivno deluje na stvaranje bubrežnih kamenaca. Pivo ne samo da usporava otpuštanje kalcijuma iz kostiju koji uzrokuje kamenac, već zbog količine vode koju poseduje potpomaže samo čišćenje bubrega.

Nutritivne vrednosti

Iznenađujuća je činjenica da je pivo puno hranjivih materija kao što su vitamin B, niacin, folati kao i vitamini B 6 i 12. Pored toga pivo sadrži i silikon koji je od velike važnosti za zdravlje kostiju.

Smanjuje rizik od dijabetesa i raka

Istraživanje sprovedeno na Harvardu 2011. godine pokazalo je da odrasli muškarci koji popiju dva mala piva dnevno imaju 25 odsto manje šanse da obole od dijabetesa tipa 2. Ipak, stručnjaci napominju da ispijanje dva piva dnevno vodi do nekih drugih zdravstvenih problema i nikako se ne preporučuju.

Kad su u pitanju kancerogena obolenja ukoliko u marinade za meso ulijete malo piva uništićete gotovo 70 odsto kancerogenih materija koje meso sadrži. Ako ne volite piti pivo ovo je sjajan način kako da njegove antioksidante uključite u ishranu.

dreamstime_s_10359684

Poboljšava mentalno zdravlje

Istraživanja su pokazala da su starije žene koje su za života redovno pile pivo imale bolje mentalne funkcije i manji rizik od moždanog udara ili obolenja kao što je Alchajmerova bolest. Naučite i kako se pravi “Zdravo medicinsko pivo”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Dokazano je da aromaterapija može pozitivno da utiče na mnoga stanja i da ubrza proces ozdravljenja, opusti, smiri, uspava. U poslednje vreme se mnogo priča o aromaterapiji sa mirisom narandže koja je prema nekim...