Menu 

O detoksikaciji tela smo pisali puno puta, preporučivali vam razne dijete i šejkove koji će vam u tome pomoći. Ali šta je sa detoksikacijom vašeg ljubavnog života? E, pa i za to postoje načini.

Svi smo bar jednom prošli kroz „toksične“ ljubavne veze sa bezosećajnim  ljudima sa kojima nismo na istoj talasnoj dužini i od veze želimo potpuno različite stvari. Nakon „slomljenog“ srca potreban nam je detoks tretman da se oporavimo i da više ne srljamo u iste greške. Šta treba da napravimo?

Nakon što ste prekinuli vezu, za početak, nemojte utehu odmah tražiti u nekom drugome. Na neko vreme zaboravite čak i na bezazlene flertove preko Tvitera ili Fejsbuka. Na taj način ćete lakše objektivno sagledati sve greške koje ste činili/ili niste, u prethodnoj vezi i šta bi možda trebalo da menjate.

Nemojte čitati između redova

Muškarci su u nekim slučajevima mnogo jednostavniji nego što mi mislimo. Ako vam muškarac kaže da ne želi ozbiljnu vezu, brak ili bilo šta slično, ne pokušavajte razbiti šifru nego mu verujte i nastavite tražiti dalje ili ostanite ako vam tako odgovara.

Ako mislite da ćete ga „preobratiti“ jedino što ćete napraviti jeste da ćete sebi produžiti agoniju raskida, a nećete dobiti željeni rezultat. To više ne postoji ni u romantičnim komedijama.

Na žurite sa seksom

Napravite sebi uslugu i pričekajte sa seksualnim odnosima najmanje mesec dana nakon upoznavanja ili prvog sastanka. Iskoristite vreme da osobu zaista upoznate, bolje nego da “gatate” da li je on zaista pravi i da li je spreman da se obaveže.

Razlog zašto treba da pričekate sa fizičkim kontaktom je prosto hemijski.

Postoji nekoliko mitova za koje se ispostavilo da su tačni, jedan od njih je svakako da većina muškaraca može mesecima da spava sa jednom ženom i de ne oseća ništa, dok će se žena nakon nekoliko puta sigurno na nekom nivou zaljubiti.

S druge strane kad do seksa već dođe postavite svoja pravila. Nemojte padati pod uticaj javnosti koji potencira seksualne veze prepune strasti i varnica. Odredite svoj tempo koji odgovara vama.

Planirajte vezu

Palniramo rođendane, slavlja, putovanja, pa zašto ne bismo i ljubavnu vezu. Razgovarajte sami sa sobom i na glas recite ono što zaista želite od vaše sledeće veze pre nego se u nju upustite.

Možda vam sve to zvuči previše, ali verujte može pomoći. Kako ćemo znati šta želimo od partnera kada nismo ni svesni svojih želja.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar