Menu 

U mnogim vezama, na žalost, parovi prave konstantno iste greške. Postupci koji uništavaju svaku vezu su tako očigledni. Otkrijete ih i sasecite u korenu.

Veza i brak su nešto što je potrebno graditi i za koje je potrebno mnogo razumevanja, ali ponekad i mudrosti. Ne biste verovali, ali gotovo svi mi činimo iste greške. Neki ih na vreme shvate i nauče da kontrolišu, a drugi se prepuste i nesvesno unište nešto što je moglo prerasti u divnu vezu i čvrstu ljubav.

Lako ih je prepoznati i to su obično dečiji, nezreli postupci ili ponašanje koje više priliči tinejdžerskim vezama, nego ozbiljnim odraslim ljudima. Budite iskreni priznajte grešku i naterajte partnera da je on “detektuje” i u svom ponašanju.

Demonstrativno napuštanje sobe

Obično vrlo često kod muškaraca. Događa se kada jedan partner želi da razgovara o nekoj temi (ili postavi pitanje), koja se ne dopada drugom partneru – ili nešto krije, ili mu je teško da o tome raspravlja, ili je reč o bolnoj tački, ili za sada on nema rešenje i plaši se. Ako im se ne sviđa to što čuju od vas ljutito će napustiti prostriju, možda i stan. To je detinjast potez, koji ne vodi ničemu. Budite hrabri, udahnite i recite partneru da ćete razgovarati o tome, ali samo mirnim tonom i bez svađe.

Vređanje

par dorucak

Ono ne mora biti verbalno. Prevrtanje očima na neku opasku vašeg pratnera je vrlo uvredljivo i tako iskazujete nepoštovanje. Često je kod žena.

Nema prevrtanja očima, radije recite da je to što govori nerazumno i pokušajte da spustite loptu i detaljno izanalizirate problem. Ovim načinom vređanja samo udaljavate partnera od sebe i pogoršavate stanje.

Sarkazam

Osoba koju volite nije ta na kojoj treba da vežbate vaše sarkastične upadice. Sarkazam može biti i smešan i dobar kada raspravljate o ekonomiji, politici, društvu, ali u vezama i ljubavi za njega nema mesta. Kontrolišite se!

Poljupci bez značenja

ozbiljna svadjaKada vam se poljupci pretvore u nešto što postaje isto kao i rukovanje ili ispijanje čaše vode vreme je da alarm zazvoni. Šta to radite? Poljupci su važni, čak i oni “brzinski”, ali za svaki takav ipak je potrebna bar mala pažnja, pogled u oči koji zrači ljubav, mala šala, neki izliv nežnosti, … Sve, sve, samo ne automatizam.

Izvinjenje

Ostavili smo ovo za kraj, iako ga mnogi smatraju najvažnijim. Ako shvatite da ste pogrešili, ne ulagujte se, ne menjate stav, već prvo otvoreno recite da ste “uprskali” i da se izvinjavate. Ali, iskreno. Iako vam se na prvu neće činiti kao nešto bitno, važno je vašem partenru i dugoročno gledano, ekstremno važno za vezu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar