Menu 

Možete li se setiti svih kišobrana koje ste u životu izgubili? Veruje se da su kišobrani predmeti koje najčešće gubimo, zaboravljamo ih na poslu, u školi, kafićima i javnom prevozu. Upravo iz tog razloga neko je došao na ideju da napravi kišobran koji se ne gubi.

Reč je o još jednom otkriću moderne tehnologije iza kojeg stoji kompanija Davek koja je pokrenula kampanju za promociju Davek Alert bluetooth kišobrana kojeg nećete moći izgubiti. Promotivna cena kišobrana jeste 99 dolara za sve oni koji ga naruče do 12. 4. ove godine kada počinje zvanična prodaja.

Kišobran se putem bluetootha povezuje sa Android i iOS uređajima, a aplikacija na telefonu vam tačno govori koliko ste udaljeni od vašeg kišobrana. Ako aplikacija primeti da ste od kišobrana udaljeni više od 10 metara poslaće vam poruku misleći da ste ga zaboravili i da treba da se vratite.

Čovek koji je došao na ovu ideju zove se Dave Kahng i ima mnogo iskustva kad je u pitanju mehanički inžinjering. On je daleke 2005. godine počeo da se bavi kišobranima ne bi li potrošačima ponudio kvalitetnu aletrnativu nekvalitetnim kišobranima koje inače koristimo. Testirao je razne strukture i okvire da bi pronašao onu najkvalitetniju i najotporniju na vetar. Danas ova kompanija prodaje preko 100 hiljada kvalitetnih kišobrana u poznatim robnim kućama širom Amerike.

Nakon godina uspšene proizvodnje Kahng je otišao i korak dalje osmislivši ovaj prvi bluetooth kišobran.

Ovaj kišobran je nesumnjivo kvalitetan i koristan, jedino je pitanje jeste li spremni izdvojiti 125 dolara za jedan kišobran, kolika će mu biti cena nakon promo perioda.

Foto: Mashable

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar